Parteneriatul dintre Nokia și Zeiss s-a încheiat

Parteneriatul dintre Nokia și Zeiss s-a încheiat
Nu este tocmai clar de ce acest parteneriat cu tradiție lungă a fost abandonat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Debutul telefoanelor mobile Nokia cu Android, din urmă cu doar câțiva ani, a adus pe piață speranță pentru celebrul brand european, însă acum compania finlandeză nu pare că o duce așa bine pe cât am fi sperat. Lipsa unor smartphone-uri performante în ofertă și prețurile necompetitive au dus la uitarea rapidă a acestui brand în colectivul de posibili clienți, iar acum nici măcar parteneriatele tradiționale ale Nokia nu vor mai fi valabile. Zeiss, producătorul german de optică, nu a continuat parteneriatul cu Nokia, după ce acesta a expirat, în 2021, scrie Nokiamob, potrivit Go4It.

HMD Global, brandul din spatele telefoanelor Nokia cu Android, a confirmat faptul că parteneriatul său cu Zeiss s-a încheiat în 2021, însă niciuna dintre companii nu a ieșit în public să spună asta până acum. Confirmarea a venit sub forma unui răspuns la cererile site-ului Nokiamob. Astfel, următoarele smartphone-uri Nokia pe care compania le va anunța vor avea camere fără optică, software sau alte tehnologii de la celebrul producător de echipamente foto. Nokia XR20 este ultimul model care beneficiază de pe urma acestui parteneriat, acest telefon fiind lansat anul trecut.

Nu este tocmai clar de ce acest parteneriat cu tradiție lungă a fost abandonat, însă ar putea veni din partea HMD, care ar putea elimina tehnologiile Zeiss în încercarea de a livra smartphone-uri mai accesibile, cu prețuri competitive. O strategie similară a fost adoptată și de OnePlus, care a confirmat că modelul 10T nu va beneficia de tehnologii Hasselblad pentru camere, iar decizia a fost una financiară, pentru a atinge un preț mai mic la raft, care să-l facă atractiv în fața modelelor vârf de gamă aparținând altor producători.

Zeiss are însă în continuare o prezență pe piața de smartphone-uri, chiar și fără Nokia. Partenerii săi din prezent sunt Sony, un alt partener cu tradiție, care folosește optica Zeiss pe dispozitivele din seria Xperia 1, dar și Vivo, care oferă pe seria X camere cu tehnologii Zeiss.

Citit 1704 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2022 07:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.