Google Search a îmbunătățit experiența de căutare

Google Search a îmbunătățit experiența de căutare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Google Search devine mai ușor de folosit pentru căutările după ceva anume, încadrarea de tip ”” a cuvintelor sau a expresiei de căutare asigurând găsirea acesteia marcată cu Bold în rezultatele afișate la căutare.

Pare un lucru banal, dar Google Search nu evidenția în mod clar expresia de căutare folosită, atunci când aceasta apărea în listele cu rezultate la căutări. Astfel, erai nevoit să citești măcar fugitiv fiecare rezultat afișat pentru a determina dacă și unde apare porțiunea de text direct relevantă pentru căutarea ta.

Ce-i drept, noua funcționalitate nu va apărea nici acum pentru toate căutările pe Google Search, ci doar pentru acele căutări în care încadrezi parte din sau întreaga expresie de căutare între simbolurile ””, doar acea porțiune de text apărând evidențiată cu Bold în rezultatele returnate. În rest, Google Search va funcționa ca și până acum, returnând mai multe rânduri cu rezultate sponsorizate sau autosugerate de algoritmii Google, abia apoi urmate și de informația pe care ai căutat-o în mod direct, scrie go4it.ro.

Detaliul relevant este evidențiat în porțiunea de text extrasă direct din pagina web, adăugată sub fiecare rezultat afișat în listele Google Search.

Compania explică și de ce a adus această opțiune foarte folositoare abia acum: „În trecut, nu am făcut întotdeauna acest lucru, deoarece uneori materialul citat apare în zone ale unui document care nu se pretează la crearea de fragmente utile”. „De exemplu, un cuvânt sau o expresie ar putea apărea în elementul de meniu al unei pagini, unde ați naviga la diferite secțiuni ale site-ului. Crearea unui fragment în jurul unor astfel de secțiuni ar putea să nu producă o descriere ușor de citit”, au spus reprezentanții Google.

Citit 972 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.