Qualcomm încearcă să prindă din urmă procesoarele Apple

Qualcomm încearcă să prindă din urmă procesoarele Apple
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* O versiune ”overclock” pentru Snapdragon 8 Gen 2


În ceea ce pare a fi o ignorare completă a problemelor nu tocmai mici avute cu actuala generație Snapdragon 8 Gen 1, compania Qualcomm ar vrea să forțeze și mai mult arhitectura Snapdragon 8 Gen 2, sperând să ajungă din urmă rivalul Apple A16 Bionic, scrie presa internațională de profil, citată de go4it.ro.

Recunoscut pentru tendința de a opri fără avertisment sesiunile de jocuri pe Android, acuzând probleme cu supraîncălzirea telefonului, chipsetul Snapdragon 8 Gen 1 nu a reușit să livreze performanțe la nivelul oferit de rivalul Apple. Apărând ca o versiune îmbunătățită, Snapdragon 8+ Gen 1 nu a reușit decât să aducă performanțe marginal îmbunătățite, livrate în momentele când capabilitățile de răcire ale telefonului nu sunt deja copleșite cu prea multă căldură reziduală. Per total, Qualcomm nu are un răspuns credibil pentru familia de chipseturi Apple, cel puțin deocamdată.

Realizat folosind procesul de fabricație TSMC pe 4 nm, Snapdragon 8 Plus Gen 1 nu prea reușește să țină pasul cu rivalul A16 Bionic, asta deși cel din urmă împarte aceeași tehnologie de fabricație pe 4nm.

Intrat de mult timp pe bursa zvonurilor, înlocuitorul Snapdragon 8 Gen 2 ar trebui să aducă salvarea reputației Qualcomm, consolidând totodată poziția companiei ca furnizor implicit de chipseturi pentru telefoane Android din gama de top, într-o perioadă când rivalul MediaTek amenință tot mai mult acest statut.

Potrivit zvonurilor de până acum, Snapdragon 8 Gen 2 ar urma să atingă 3.4 - 3.5 GHz pe nucleul de procesare principal, comparat cu 3.2 GHz pe actualul chipset Snapdragon 8+ Gen 1. În tabăra opusă, chipsetul A16 Bionic dezvoltat de Apple atinge deja 3.46GHz, simultan promițând performanțe cu 40 la sută mai bune decât pot fi obținute cu chipseturile rivale dezvoltate pentru tabăra Android.

Un alt detaliu interesant ține de procesorul grafic, unitatea GPU botezată Adreno 740 urmând că livreze performanțe superioare chipseturilor Apple A-series. Ce-i drept, zvonul citat nu lămurește dacă este vorba de cea mai nouă iterație A16 Bionic sau un chipset Apple de generație anterioară.

Citit 1383 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.