Snapdragon 8 Gen 2, anunţat oficial

Snapdragon 8 Gen 2, anunţat oficial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Qualcomm a anunţat oficial noul său chipset high-end, care va fi integrat în telefoanele flagship ale anului 2023: Snapdragon 8 Gen 2. Noul procesor promite îmbunătăţiri semnificative de performanţă, eficienţă energetică şi procesare AI, dar şi în zona de transfer de date, fiind pregătit pentru noile standarde la viteze crescute, scrie go4it.ro.

Snapdragon 8 Gen 2 vine cu o configuraţie hardware pe care nu am mai văzut-o până acum, dar care va asigura, cu siguranţă, o performanţă mai bună. Asta pentru că avem acum un format de nuclee 1+2+2+3, cu mai puţine nuclee eficiente şi mai multe de performanţă. Nucleul principal este un Cortex-X3, unul de generaţie nouă de la ARM, care vine din start cu o frecvenţă de 3,19 GHz. Apoi, avem două nuclee de performanţă Cortex-A715 la 2,8 GHz şi încă două Cortex-A710 la 2,8 GHz. Acestea vor prelua grosul sarcinilor multi-core în aplicaţii pretenţioase. În cele din urmă, activităţile secundare şi redarea multimedia vor fi realizate pe cele trei nuclee eficiente Cortex-A510 la 2 GHz.

Qualcomm promite 25 la sută îmbunătăţire în performanţă faţă de generaţia precedentă, cu o eficienţă energetică îmbunătăţită cu 40 la sută. Acest lucru nu înseamnă că autonomia va creşte, ci doar că, pentru acelaşi nivel de performanţă, noul cip consumă cu 40 la sută mai puţină energie. Fiind un procesor mai puternic, cu siguranţă îmbunătăţirile de consum nu vor fi atât de mari de la un an la altul. Noul GPU Adreno 740 este şi primul din portofoliul său compatibil cu ray-tracing, spune Qualcomm, dar care este oricum cu 25 la sută mai puternic decât în trecut.

Citit 1337 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.