Criptare end-to-end pentru Gmail

Criptare end-to-end pentru Gmail
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform publicației de știri de tehnologie Bleeping Computer, citate de adevarul.ro, Google a anunțat că adaugă criptare end-to-end (E2EE) pentru Gmail pe web, permițând utilizatorilor Google Workspace înscriși să trimită și să primească e-mailuri criptate în interiorul și în afara domeniului lor. Criptarea la nivelul clientului (așa cum Google numește E2EE) era deja disponibilă pentru utilizatorii Google Drive, Google Docs, Sheets, Slides, Google Meet și Google Calendar (beta).

Odată activată, criptarea la nivelul clientului Gmail se va asigura că orice date sensibile livrate ca parte a corpului e-mailului sau a documentelor atașate (inclusiv imaginile online) nu pot fi decriptate de serverele Google. Antetul e-mailului (inclusiv subiectul, marcajele de timp și listele de destinatari) nu sunt incluse în algoritmul de criptare.

Organizațiile pot folosi în continuare propriile chei de criptare pentru a cripta datele corporative, pe lângă utilizarea criptării implicite pe care o oferă Google Workspace, pentru o protecție suplimentară, a explicat Google pe site-ul său de asistență.

Implementarea acestei noi funcționalități va veni ca o garanție mult așteptată  pentru un grad de protecție optim. Criptarea end-to-end este un standard comun pentru comunicarea între mai multe persoane care fac schimb de mesaje, dar a evidențiat și problemele de confidențialitate în unele comunicări prin e-mail bazate pe web.

Citit 1528 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 09:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.