Funcţii care omoară bateria telefonului mobil

Funcţii care omoară bateria telefonului mobil
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Telefonul a devenit de mulți ani un gadget de care nu prea ne mai putem despărți, iar opțiunile sale ne ajută să ne descurcăm în diverse situaţii din viața de zi cu zi.

Îl folosim în general pentru a comunica, atât audio, cât și video, dar și pentru a naviga pe rețelele de socializare.

Foarte multă lume face însă operaţiuni care dăunează bateriei telefonului. Cum o durată de viaţă cât mai lungă a acesteia este extrem de importantă, vă atragem atenţia asupra unor acțiuni care pot scurta durata de utilizare a bateriei telefonului:

- funcția GPS se bazează pe o actualizare continuă a coordonatelor și acest lucru înseamnă că telefonul trebuie să aibă canalele de comunicare deschise în permanență.

- reclamele de pe internet, în care apar jocuri gratuite prin intermediul browserului, sunt mai nocive pentru baterie decât aplicația GPS.

- funcția de vibrare a telefonului reprezintă o risipă uriașă de energie, deoarece opțiunea este acționată cu ajutorul unui motoraș care consumă o cantitate mare de resurse.

- încărcarea telefonului este o operaţiune pentru care specialiștii recomandă mai multe încărcări scurte, în locul unei încărcări până la 100%.

- luminozitatea telefonului setată la nivel maxim face să scadă viața bateriei spre jumătate, în funcţie de marca, modelul, dimensiunea și sistemul de operare al aparatului.

Citit 4516 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.