Funcţii care omoară bateria telefonului mobil

Funcţii care omoară bateria telefonului mobil
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Telefonul a devenit de mulți ani un gadget de care nu prea ne mai putem despărți, iar opțiunile sale ne ajută să ne descurcăm în diverse situaţii din viața de zi cu zi.

Îl folosim în general pentru a comunica, atât audio, cât și video, dar și pentru a naviga pe rețelele de socializare.

Foarte multă lume face însă operaţiuni care dăunează bateriei telefonului. Cum o durată de viaţă cât mai lungă a acesteia este extrem de importantă, vă atragem atenţia asupra unor acțiuni care pot scurta durata de utilizare a bateriei telefonului:

- funcția GPS se bazează pe o actualizare continuă a coordonatelor și acest lucru înseamnă că telefonul trebuie să aibă canalele de comunicare deschise în permanență.

- reclamele de pe internet, în care apar jocuri gratuite prin intermediul browserului, sunt mai nocive pentru baterie decât aplicația GPS.

- funcția de vibrare a telefonului reprezintă o risipă uriașă de energie, deoarece opțiunea este acționată cu ajutorul unui motoraș care consumă o cantitate mare de resurse.

- încărcarea telefonului este o operaţiune pentru care specialiștii recomandă mai multe încărcări scurte, în locul unei încărcări până la 100%.

- luminozitatea telefonului setată la nivel maxim face să scadă viața bateriei spre jumătate, în funcţie de marca, modelul, dimensiunea și sistemul de operare al aparatului.

Citit 2848 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 18:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro