Ana Georgescu explică de ce iubesc vedetele internaţionale Zumba

Ana Georgescu explică de ce iubesc vedetele internaţionale Zumba
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ana Georgescu şi-a început cariera de sportivă de performanţă în gimnastica ritmică, la vârsta de trei ani. A făcut parte din Echipa Naţională a României de Juniori, câştigând peste 40 de medalii de aur şi alte peste 30 de argint şi bronz, atât internaţionale, cât şi naţionale. Acum este unul dintre cei mai apreciaţi instructori de Zumba din România.

După ce şi-a încheiat cariera de sportiv de perforanţă,  Ana Georgescu a performat ca artist în două bine cunoscute companii de dans atletic AEROS şi Rhyth.Mix, performând pe cele mai cunoscute scene ale lumii incluzând spectacole pe Broadway. Certificarea ca instructor de fitness şi aerobic a fost însă momentul de schimbare în cariera sa. În 2011 a devenit Zumba Education Specialist şi a făcut parte din echipa selectată pentru Zumba Fitness Concert World Tour 2015, a fost selectată în echipa de Master Trainers Internaţionali pentru STRONG by Zumba şi a format entuziaşti ai fitnessului în peste 35 de ţări din Europa, America de Nord, Africa şi Asia. Acum, pasiunea Anei inspiră şi motivează mii de persoane să se distreze în timp ce fac mişcare şi să se îndrepte spre un mod de viaţă sănătos şi pozitiv prin Zumba.

Reporter: Ce beneficii aduce Zumba în viaţa unui om care începe să practice acest sport?

Ana Georgescu: Zumba aduce o mulţime de beneficii atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic. Este un program de tip cardio intens care îmbunătăţeşte, atât rezistenţa musculară, cât şi mobilitatea articulară. Transformările corporale şi mentale după practicarea acestei activităţi pentru un minim de două luni sunt uriaşe. Partea cea mai atractivă este însă că toate acestea se întâmplă într-un mediu relaxat şi distractiv în care, deşi ai „ars” până la 1000 de kilocalorii, pleci energizat şi binedispus.

Rep: Conform unui studiu recent Zumba creşte nivelul de creativitate mai mult decât vizionarea unui film. Cum comentezi acest lucru?

A.G.: Muzica este folosită în multe programe de dezvoltare şi chiar în forme de terapie ca factor principal pentru îmbunătăţirea calităţii activităţii cerebrale. Zumba este de asemenea un tip de antrenament uşor de urmat în care participantul urmăreşte coregrafiile cu uşurinţă implicându-se atât fizic, cât şi emoţional. Adăugând mişcări de dans exerciţiului fizic şi lucrul în grupuri de mai multe persoane, Zumba ajută la crearea unui mediu perfect pentru relaxarea neuronilor pregătindu-i pe aceştia să performeze la capacitate superioară, când vine vorba de activităţi creative, în timp ce un scenariu de film ne captivează mintea şi ne face să gândim mult după terminarea acestuia, rezultând reducerea performanţei în cadrul activităţilor creative. 

Rep: Călătoreşti în toata lumea, de curând ai fost şi în Singapore… Există diferenţe între cei din Asia, Europa sau Orient atunci când aleg practicarea unui sport?

A.G.: Marea diferenţă este că în Singapore, în Europa şi nu numai activităţile fizice precum Zumba cunosc o mult mai mare popularitate decât în România. Oamenii trăiesc responsabil şi acordă ceva mai multă grijă persoanei proprii. Se îndreaptă şi ţara noastră spre un viitor ceva mai sănătos, însă deocamdată cu paşi mici. 

Rep: Care a fost cea mai inedită experienţă pe care ai trăit-o de când promovezi zumba în toată lumea?

A.G.: Cea mai inedită experienţă a fost probabil Zumba Fitness Concert 2015. Acesta este un concert live în care artiştii principali sunt un grup de 10-15 instructori Zumba de talie mondială care dansează alături de creatorul programului, Beto Perez şi artişti internaţionali precum Wisin, Yandel, Prince Royce, Ray Casillas şi mulţi alţii. Vorbim despre o producţie uriaşă unde cei peste 8.500 de fani nu doar ascultă concertul live, dar şi participă la o clasă de Zumba de proporţii greu de imaginat.

Rep: Cât de cunoscut este acest sport şi în România?

A.G.: Este desigur cel mai popular program fitness şi la noi în ţară, însă comunitatea instructorilor nu se poate compara ca mărime cu alte ţări unde industria fitness-ului este mult mai dezvoltată. Avem instructori deosebit de talentaţi şi pregătiţi în România şi dorim să ne putem compara şi ca nivel de expunere cu alte ţări, unde se desfăşoară clase speciale de Zumba cu mii sau chiar zeci de mii de entuziaşti ai programului. 

Rep: Multe vedete de nivel internaţional au devenit dependente de Zumba. Poţi da nişte nume?

A.G.: Doar ca să enumăr câteva Shakira, Jennifer Lopez, Madonna, Pitbull, Mel B, Toni Braxton, Emma Watson, Jackie Chan, Eva Longoria, Natalie Portman, Olivia Wilde, Halle Berry, Jennifer Love Hewit şi mulţi alţii. Artiştii au descoperit Zumba şi se menţin în formă participând regulat la clase sau la evenimente speciale. Shakira este una dintre cele mai mari fane ale claselor de Zumba la care participa de peste 10 ani de zile.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 2154 ori Ultima modificare Marți, 02 Ianuarie 2018 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.