Cele mai mari NEMULȚUMIRI în legătură cu partenerul

Cele mai mari NEMULȚUMIRI în legătură cu partenerul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Femeile au o mulţime de reproşuri să le facă bărbaţilor, dar nici bărbaţii nu se lasă mai prejos, când vine vorba să se plâng de partenerele lor. Există însă deosebiri majore între nemulţumirile celor două sexe, după cum se arată în cartea „Ghidul bărbatului despre femei”. În acest volum, psihologii John Gootman şi Julie Schwartz arată care sunt cele mai mari nemulţumiri ale femeilor şi ale bărbaţilor în relaţia de cuplu.

În urma mai multor studii pe această temă, cei doi psihologi au stabilit că femeile au două nemulţumiri majore referitoare la bărbaţii din viaţa lor. „Nu este niciodată alături de mine/nu mă susţine/ nu mă înţelege când am nevoie” este prima, iar cea de-a doua se poate traduce prin ”nu există suficientă intimitate 'între noi”, după cum au explicat aceştia pentru publicaţia The Independent.

Astfel, femeile trăiesc adesea cu frustrarea că nu se pot încrede în partenerii lor atunci când au nevoie mai mare, mai ales din punct de vedere emoţional: să fie ascultate, să fie consolate şi să li se arate că sunt apreciate pentru iubirea oferită.

„Prea multe certuri şi prea puţin sex”

Pe de altă parte, bărbaţii au două nemulţumiri care pot fi redate foarte scurt: „Prea multe certuri şi prea puţin sex”. Prin urmare, bărbaţii se simt neglijaţi în relaţie atunci când le lipseşte intimitatea în relaţia de cuplu, numai că în cazul lor intimitatea se traduce printr-o activitate sexuală susţinută şi prin mai puţine episoade tensionate de cuplu.

Concluzia psihologilor a fost că bărbaţii care au reuşit să înţeleagă nevoie de comunicare emoţională a femeilor au primit la rândul lor ceea ce îi face fericiţi într-o relaţie: mai puţine certuri şi mai mult sex.

Sursa: The Independent

Citit 1691 ori Ultima modificare Joi, 01 Februarie 2018 13:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.