O tecuceancă va fi vocea României la EUROVISION. Trupa The Humans a câştigat Selecţia Naţională (VIDEO)

O tecuceancă va fi vocea României la EUROVISION. Trupa The Humans a câştigat Selecţia Naţională (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Trupa The Humans, a cărei solistă este Cristina Caramarcu din Tecuci, va reprezenta România în concursul Eurovision de la Lisabona, cu o piesă manifest - "Goodbye". Publicul a fost cel care a decis, prin vot, învingătoarea Selecţiei Naţionale Eurovision România, transmisă în direct, duminică seara, de TVR.

"Noi credem în Umanitate" este crezul artistic al trupei The Humans, unde fiecare dintre cei şase rezonează în acelaşi mix de stiluri muzicale, funk-pop-rock: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce). Proiectul The Humans a împlinit un an de existenţă chiar în seara câştigării Selecţiei Naţionale Eurovision. Muzica lor nu este un act mecanic de interpretare, ci o împărtăşire de emoţii, fără graniţe între scenă şi public.

Cine este Cristina Caramarcu

"Lucrurile au fost previzibile în ceea ce priveşte muzica în viaţa mea. Când unul dintre părinţi este muzician şi face din asta o meserie, îţi intră în sânge fără să vrei. Ca să nu mai vorbim de faptul că probabil s-a transmis şi genetic, şi aici mă refer la urechea muzicală. Am ajuns la Dana Dorian cu mama de mână… Am zis că vreau să învăţ şi am învăţat. Nu ştiu cât am fost eu de talentat ca elev, dar ştiu cât a fost ea de bună ca profesor. M-a învăţat că daca las studiul o zi, el o să mă lase trei… Întreabă-mă acum ce ştiu să fac cel mai bine şi-o să-ţi răspund: să cânt!", scrie Cristina Caramarcu, pe pagina sa publică de Facebook, unde se descrie ca fiind "o combinaţie sensibilă cu o putere de a trece peste orice, oricând, oricum", "dependentă de oameni şi de buna dispoziţie". Cunoscută de la "Vocea României", unde a fost în echipa lui Smiley, dar nu a depăşit etapa duelurilor, Cristina a cântat şi în trupa "Jukebox".

Fair-play în culise

Trupa The Humans a câştigat competiţia graţie celor 3.277 de voturi primite din partea publicului, dar chiar şi adversarii sîi au recunoscut, la conferinţa de presă de după spectacol, că merita să câştige. "Noi toţi ne-am dorit să câştige The Humans. Au avut cea mai bună piesă. Au meritat să câştige, chiar dacă noi am ieşit pe locul al doilea", a declarat Mihai Alexandru, compozitorul piesei "Walking On Water", interpretată de Alexia & Matei, care a adunat 3.114 voturi. "Eu simţeam că The Humans va câştiga şi îi felicit! Vă meritaţi locul I", a spus Feli, considerată favorita competiţiei, care s-a clasat pe locul al treilea, cu piesa "Bună de iubit", interpretată în limba engleză, care a primit 2.862 de voturi.

Iată cum arată restul clasamentului: Jukebox feat Bella Santiago ("Auzi Cum Bate") - 1.728 de voturi, Rafael & Friends ("We Are One") - 1.446 de voturi, Dora Gaitanovici ("Fără Tine") - 1.415 voturi, MIHAI ("Heaven") - 1.165 de voturi, Claudia Andas ("The One") - 974 de voturi, Xandra ("Try") - 686 de voturi, Teodora Dinu ("Fly") - 336 de voturi, Echoes ("Mirror") - 325 de voturi, Tiri ("Deşert De Sentimente") - 320 de voturi, Erminio Sinni & Tiziana Camelin ("All The Love Away") - 303 de voturi, Eduard Santha ("Me Som Romales") - 293 de voturi şi Vyros ("La La La") - 133 de voturi.

"Mergem să câştigăm"

Dacă în primele momente de după aflarea rezultatului, Cristinei Caramarcu aproape că nu-i venea să creadă că trupa sa e învingătoare, la finalul serii a spus cu convingere: "Mergem la Lisabona şi câştigăm Eurovisionul". Semifinala competiţiei europene va avea loc pe 10 mai.

Trupa The Humans, a cărei solistă este Cristina Caramarcu din Tecuci, va reprezenta România în concursul Eurovision de la Lisabona, cu o piesă manifest - "Goodbye".


Trupa The Humans a câştigat duminică seara finala Selecţiei Naţionale Eurovision, graţie celor 3.277 de voturi acordate de public. Pe locul al doilea s-au clasat Alexia & Matei, cu piesa "Walking On Water", care a obţinut 3.114 voturi, iar pe cea de-a treia treaptă a podiumului - "Bună de iubit" - a fost Feli, melodie care a înregistrat 2.862 de voturi.

"Noi credem în Umanitate"

Acesta este crezul artistic al trupei "The Humans", unde fiecare dintre cei şase rezonează în acelaşi mix de stiluri muzicale, funk-pop-rock: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce). Muzica lor nu este un act mecanic de interpretare, ci o împărtăşire de emoţii, fără graniţe între scenă şi public. "Ne-am purtat noroc pentru că am avut încredere în noi, pentru că într-un an de zile am făcut o mulţime de lucruri frumoase E o bucurie, o certitudine, acum, la aniversarea unui an de când am format această trupă. Mulţumim pentru vot şi pentru încredere", au declarat, la finalul show-ului, membrii trupei The Humans.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 32795 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.