Greşeli pe care le faci când găteşti varză
Foto: gustarte.ro

Greşeli pe care le faci când găteşti varză
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Varza este una dintre cele mai versatile legume, dar care, de cele mai multe ori, nu este folosită la adevăratul ei potențial. Fierberea nu e singura metodă de preparare. În cultura gastronomică românească, varza este de cele mai multe ori călită sau fiartă. Numai că există și alte variante, care nu numai că sunt delicioase, dar nici nu lasă mirosuri în bucătărie. Varza poate fi coaptă sau pusă pe grătar. Nu trebuie decât să o taie în felii. Să o asezonezi și ai terminat treaba. Salata de varză crudă este bună în orice anotimp. Poți folosi atât varză roșie, cât și albă, pe care să le asezonezi cu sare, piper, ulei și oțet.

Nu alegi soiul potrivit. Nu toate soiurile de varză sunt la fel, iar alegerea celui potrivit poate duce la un rezultat superior. Cel mai bogat soi este cel cu frunzele mai verzi și poate fi folosit pentru toate preparatele. Varza roșie este bine să fie consumată crudă, dar dacă vrei totuși să o supui unui tratament termic este bine să adaugi și niște zeamă de lămâie, pentru a o ajuta să își păstreze culoarea.

Nu pui sare când trebuie. Dacă faci salată, este bine să pui sare înainte de a amesteca varza cu restul ingredientelor. Poți lăsa să treacă și o oră până când adaugi și altceva în salată. În cazul tratamentului termic, sarea se pune în timpul procesului de gătire, la începutul acestuia.

Sursa, gustarte.ro

Citit 2042 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 18:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.