PAMFLET. CCR se implică în concesiunea Plajei Dunărea

PAMFLET. CCR se implică în concesiunea Plajei Dunărea
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălăţenii sunt cei mai nenorociţi dintre români. Pe lângă faptul că trebuie să suporte cot la cot decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, nici măcar nu au unde să se ducă la distracţie, ca să uite de supărare. De la Plaja "Dunărea" vin numai veşti proaste. Rubrica Pamflet a aflat ce conexiuni există între CCR şi dezastrul de la Plajă. Zâmbiţi, vă rog, că nu se ştie ce se mai întâmplă mâine!

Încă o decizie de bun-simţ a Curţii Constituţionale: contractul de concesiune a Plajei Dunărea nu poate fi reziliat

Curtea Constituţională a României îşi continuă seria de decizii pertinente, care duc ţara pe drumul corect. La o zi după ce l-a obligat pe Klaus Iohannis s-o demită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, CCR a mai luat o decizie cu impact pozitiv asupra progresului ţării: Contractul de concesiune a Plajei "Dunărea" nu poate fi reziliat.

"Am constatat că există un conflict între instituţii. Pe de o parte Primăria Galaţi şi pe de alta Karan Business. Potrivit noilor direcţii în ceea ce priveşte deciziile pe care le luăm, noi avem dreptul să spunem ce să se facă, nu doar să constatăm o situaţie. Aşadar, pentru bunul mers al democraţiei în România, contractul de concesiune al Plajei "Dunărea" trebuie să rămână în vigoare, indiferent ce face concesionarul", se arată în decizia CCR.

Mai mult, judecătorii Curţii pregătesc o nouă decizie în acest caz, prin care redevenţa lunară să nu mai fie plătită de Karan către Primărie, ci de către Primărie către Karan.

Măsuri drastice! Ionuţ Pucheanu a anunţat că îşi dublează salariul până când se umple cu apă primul bazin de la Plajă

Ionuţ Pucheanu chiar se simte vinovat în legătură cu situaţia de la Plaja "Dunărea". Pentru a demonstra că suferă alături de gălăţeni ca urmare a propriilor decizii, primarul a decis să îşi dubleze salariul până când Plaja va deveni funcţională, la standardele care le-au fost impuse investitorilor. "Vreau să se înţeleagă că pur şi simplu nu pot dormi noaptea din cauza situaţiei de la Plajă. Chiar mă deranjează tot ce se întâmplă şi tot ce se spune despre mine pe acest subiect. Aşa că am decis să îmi dublez salariul până la remedierea situaţiei", a transmis Ionuţ Pucheanu, pe o reţea de socializare.

Analiştii politici susţin că Pucheanu a luat o decizie riscantă. "La cum merge treaba la Plajă, e posibil să stea cu salariul dublat chiar şi următorul mandat. E o decizie care merită aplauze", a spus Gelu Băltoacă, analist politic.

Situaţiile disperate necesită soluţii disperate

Pentru că a demonstrat că poate obţine imposibilul, Tudorel Toader a fost solicitat de Primăria Galaţi să se implice şi în rezilierea concesiunii de la Plaja "Dunărea". "Dacă a reuşit s-o dea jos pe Kovesi, rezilierea contractului la Plaja "Dunărea" va fi floare la ureche pentru el", a declarat primarul Galaţiului.

Fractură de bazin

Alte ştiri despre CCR şi Plaja "Dunărea"

* SOLUŢIA salvatoare: Plaja "Dunărea" va fi concesionată autorităţilor locale brăilene, ca să fie gata până în luna iulie a acestui an.

* Închisorile din România se pregătesc să îşi dubleze capacitatea, după ce Codruţa Koveşi i-a copiat replica lui Florin Iordache: "Pesedişti, go home!".

* Concesionarii Plajei cer despăgubiri, semn că în spatele lor s-ar afla, de fapt, Florin Pâslaru.

* Tot răul spre bine: în locul Codruţei Kovesi ar putea fi adus Chuck Norris, care va cere judecătorilor pedepse cu execuţie, în loc de pedepse cu executare.

* Decizia CCR afectează grav o companie aeriană: sute de politicieni şi-au anulat biletele spre Costa Rica.

* Decizia CCR este, de fapt, un cadou de 1 Iunie pentru copiii românilor. "Abia acum am înţeles. Ne forţează să plecăm din ţară, ca să aibă copiii un viitor fericit", susţine primul român care s-a prins de mecanismele deciziei CCR.

* După ce a aflat de decizia de miercuri a CCR, viceprimarul Picu Apostol Roman şi-a depus şi el dosarul să se angajeze la Curte: "Până şi eu pot să iau decizii atât de proaste!"

Închisoare cu execuţie

O nenorocire nu vine niciodată singură!

Problemele românilor par să nu mai aibă sfârşit! A doua zi după decizia CCR, Nicolae Bacalbaşa a anunţat că s-a apucat să mai scrie o carte. Inspirat chiar de decizia CCR, care arată că în viaţă nu e ca în poveşti, adică răul învinge întotdeauna binele, Nicolae Bacalbaşa vrea să scrie un nou roman de aventuri. "Suntem o naţiune blestemată. Parcă nu era suficient că avem politicieni de doi lei, trebuia să avem probleme şi în lumea literară", a spus Nicolae Manolescu.

Roman în fluviu

Pamflet în versuri

Vino şi dictează-mi, fato.../ ce înseamnă fată mare

când sămânţa-i mititică/ şi defectă şi sterilă,

când n-ai timp de noapte bună,/ darămite de (s)clipire

cu preopinentul mache/ şi mititeluţ la bilă

şi îngust ca dracu-n scrânciob,/ cu desene infernale,

ca să crezi că-i şic şi vrednic/ de intenţiile tale,

să-ţi ia ochii, să-ţi ia mau(l)/ şi să te îmbrobodească? -

da-i zărghit cum şi babacul/ său cu putregai la bască!

Aşadar, fătucă dragă.../ fată mic, fată rebuturi,

umple ţara cu pârdalnici/ şi cu fleacuri de năpârcă,

umple patria cu loaze,/ dar ai grijă - se plăteşte:

ai să-i duci (o viaţă-ntreagă)/ în lehamite şi-n cârcă,

ai să te convingi că nu poţi,/ vorba aia pământească,

să faci din rahat biciuşcă.../ şi să vrei să şi pocnească!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4950 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.