Alimente și băuturi care au fost inventate din greșeală
Foto: mensive.com

Alimente și băuturi care au fost inventate din greșeală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cine știe dacă le-am fi avut în ziua de azi. Uneori, erorile duc spre noi invenții, inclusiv în materie de mâncare. Spre exemplu, unele dintre cele mai populare gustări şi băuturi din lume au fost inventate din greşeală.

Înghețata pe băț

Frank Epperson și-a uitat paharul de suc, cu o spatulă de lemn în interior, pe terasa casei sale din San Francisco. Peste noapte, sucul din pahar a înghețat, iar când Epperson a încercat să scoată bățul din pahar, acesta a ieșit cu tot conținutul înghețat.

Chipsurile

Chipsurile au fost inventate de bucătarul George Crum, care lucra la un hotel din New York. În încercarea de a se răzbuna pe un client care a întors porţia de cartofi prăjiţi la bucătărie, motivând că aceștia sunt prea groși și lipsiți de gust, Crum a tăiat legumele în felii extrem de subțiri, le-a acoperit cu sare și le-a prăjit în ulei încins. Clientul, însă, s-a îndrăgostit de gustarea care i-a fost servită repetat.

Berea

Berea a fost inventată în urmă cu 12.000 de ani de către comunităţi rurale care trăiau pe teritoriul actualului stat Iran. Potrivit istoricilor, fermentarea cerealelor în urma căreia a rezultat berea nu a fost decât un accident fericit. Dovadă stau vasele antice pe suprafaţa cărora arheologii au descoperit urme de cereale fermentate, scrie gustarte.ro. Berea a fost foarte apreciată de egipteni, care o aromatizau cu ulei de măsline, curmale sau alte ingrediente exotice. Berea aşa cum o ştim noi astăzi a început să fie produsă de călugări în Evul Mediu.

Fulgii de porumb

Fulgii de porumb sunt meritul fraților William şi John Kellogg, care lucrau la un centru de sănătate care promova vegetarianismul. Potrivit basarabia.md, cei doi căutau o soluţie pentru a înlocui pâinea. Aceștia au fiert nişte grâu, din care au obținut o pastă, iar aceasta s-a rupt în bucăţi mici atunci când a ajuns la cuptor. Fulgii au apărut când frații Kellogg au hotărât să folosească mălai în loc de grâu.

Sandwich-urile

John Montagu, al IV-lea conte de Sandwich, avea nevoie de ambele mâini pentru jocurile de noroc, așa că a cerut să i se aducă ceva de mâncare direct la masa de joc. Bucătarul i-a servit o felie de carne pusă între două felii de pâine.

Șampania

Şampania a fost inventată involuntar, iar acest lucru se datorează schimbării condițiilor meteo. În 1490, vremea din regiunea Champagne s-a schimbat foarte mult, ducând şi la modificarea procesului de fermentaţie a vinului.

(din surse on-line)

Citit 2003 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 19:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.