Despre referendum şi alte nenorociri. Un PAMFLET care e şi de plâns

Despre referendum şi alte nenorociri. Un PAMFLET care e şi de plâns
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Intrăm în linie dreaptă, începe săptămâna Referendumului pentru Familie. Înflăcăraţi, de o parte şi de cealaltă a baricadei, bine scindaţi, românii se ceartă la colţ de stradă şi mai ales pe reţelele de socializare. Avem un popor divizat şi niciuna dintre tabere nu o poate convinge pe cealaltă că are dreptate. Cel puţin pentru moment, Dragnea a învins! Astăzi, un pamflet la care puteţi râdeţi, dar, la fel de bine, puteţi să plângeţi.

Mii de copii din centrele de plasament aşteaptă cu înfrigurare lunea viitoare, când vor fi salvaţi

Optimism fără margini în centrele de plasament. Coaliţia Pentru Familie, Biserica Ortodoxă Română, PSD şi alte grupări de bună credinţă din ţara asta au anunţat că trebuie să mergem la vot ca să salvăm copiii României. „Deci inclusiv pe cei din centrele de plasament, nu? Eu aşa înţeleg. Că şi noi, sau poate că mai ales noi, suntem copiii României. Deci dacă trece referendumul vom fi salvaţi, nu?”, a declarat cu lacrimi în ochi Costeluş, un băieţel de cinci ani, care a fost părăsit la trei secunde după concepţie de tradiţionalul tată şi abandonat nouă luni mai târziu de tradiţionala sa mamă. „Valul de entuziasm din instituţiile de protecţie a copilului este firesc. Promovarea referendumului s-a bazat pe acest mesaj, pe salvarea copiilor. E normal ca micuţii să fie foarte bucuroşi. În sfârşit a făcut cineva ceva pentru ei!”, a comentat sociologul Dorel Curcudel.

Pregătiţi-vă sufleteşte: de lunea viitoare NIMIC nu se va schimba

Românii tremură de emoţie în ultima săptămână în care viaţa lor va fi ca şi până acum. Bucuraţi-vă, aşadar, cât mai puteţi de această săptămână sau, după caz, trăţi-vă ultimele chinuri, că de lunea viitoare... NIMIC, dar ABSOLUT NIMIC nu se va schimba. Căsătoriile între homosexuali vor fi în continuare interzise, cuplurile de homosexuali nu vor avea voie nici de săptămâna viitoare să adopte copii. „Poate părea absurd, dar după ce acest referendum va trece sau va pica, NIMIC în societatea românească nu se va schimba. Nici dacă românii votează DA, nici dacă votează NU, nici dacă nu se prezintă suficient de mulţi la vot. Va fi exact la fel ca înainte. EXACT LA FEL!”, a explicat sociologul Dorel Curcudel.

În ciuda asigurărilor pe care le dau specialiştii, românii au început încă de ieri, imediat după Slujbă, să se pregătească pentru săptămâna care vine. „Au crescut foarte mult vânzările. Oamenii cumpără multe conserve, ulei, făină, orez, hârtie igienică, hrană pentru pisici şi chiar generatoare de curent în această perioadă. Se pregătesc pentru ce va fi după referendum, perioadă pentru care aşteaptă schimbări masive în viaţa lor”, a declarat reprezentantul unui supermarket din oraş.

Coaliţia pentru Vanilie

Pamflet în versuri

Vechiul Galaţi de Submarin Cosorescu

Vechiul Galaţi e trist...şi se scufundă/ în furt, în praf, în lene şi în muci.../ 

trăiască somnul fără vindecare,/ trăiască alde trântea în papuci!

Şi chiar nimic nu se mai poate face/ n-acest oraş cu negustori cumpliţi...

vechiul Galaţi e trist...şi se scufundă/ sub decibeli şi biţi de cota/biţi!

Chiar popii în altar...degeaba cântă/ şi cer la cer salvarea cestui loc...

vechiul Galaţi e trist...şi se scufundă-n/ gunoi...şi toţi dau vina pe noroc!

Vechiul Galaţi e trist...şi se scufundă/ sub cruda nepăsare-a cestor capi...

trăiască ignoranţa şi prostia/ din capu-alegătorilor cu şlapi!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Alte ştiri, ultrascurte, legate de referendum

* După referendumul din weekend, PSD mai pregăteşte alte câteva consultări populare, cel puţin la fel de importante ca cea pentru definirea familiei. Este vorba despre Referendumul pentru ocrotirea furnicilor, Referendumul pentru un cer albastru sau Referendumul pentru apa udă.

* România n-a mai fost aşa scindată de la disputa din anii '90 dintre vanilişti şi depeşari.

* De săptămâna viitoare, homosexualii vor avea, totuşi, voie să se căsătorească, dar numai dacă dovedesc că „ea” primeşte regulat tradiţionala bătaie.

* Excepţie: cuplurile de homosexuali care sunt dispuse să plătească peste 10.000 de euro pentru o căsătorie, vor fi cununate chiar şi în biserică. Mai mult, cei doi vor avea voie şi în altar, că doar nu sunt femei.

* Secţiile de vot vor fi închise în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru că toţi organizatorii trebuie să se prezinte la o ceremonie de ardere a unor fecioare pe rug.

* Dacă va câştiga şi alegerile viitoare, PSD va organiza un referendum prin care căsătoria să fie obligatorie.

Foraj de Opinie

Important. Aveţi grijă ce faceţi la vot

Dacă v-aţi decis să mergeţi la referendum, trebuie să ştiţi că votul dumneavoastră poate fi anulat chiar dacă puneţi ştampila pe o singură căsuţă. Organizatorii atrag atenţia că votul nu este valabil exprimat decât dacă în cabina de vot se spune „Tatăl Nostru”, iar la introducerea votului în urnă se rosteşte cu voce tare „Doamne ajută!”, a explicat unul dintre organizatori. În orice altă situaţie, votul devine nul, atenţionează CpF.

Vot Nud

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3157 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2018 01:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.