Ellie White, ecologistă convinsă

Ellie White, ecologistă convinsă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ellie White este nu doar o apărătoare înfocată a drepturilor animalelor, ci şi o ecologistă convinsă. A luat parte la numeroase acţiuni de plantare de copaci, s-a înscris ca voluntar în activităţi de strângere a gunoaielor din locurile publice, iar de curând a renunţat să mai folosească plasticul în casa ei.

Artista a observat cât de mult plastic consumă prin sticlele şi bidoanele cu apă pe care le cumpără zi de zi, aşa că şi-a instalat un sistem performant de purificare al apei, conectat la robinetul din bucătărie. A reuşit astfel să reducă consumul de plastic cu 100 de kilograme în doar şase luni şi oferă familiei sale apă purificată zi de zi!

“Suntem o familie numeroasă, aşa că este normal să bem multă apă. La fiecare final de săptămână, constatam că erau zeci de bidoane şi sticle de plastic goale în casa noastră, care erau aruncate la gunoi. Plasticul se descompune foarte greu sau niciodată, iar sticla de plastic are în componenţă o serie de substanţe chimice de care nu avem nevoie în viaţa şi în corpul nostru. Am hotărât să cumpărăm acasă un sistem performant de purificare al apei, l-am conectat la robinet. Am amortizat costurile în doar câteva luni şi am redus consumul de plastic cu 100 de kilograme în doar jumătate de an. În plus, nu mai avem grija că trebuie să cumpărăm apă şi nu ne mai încărcăm cu baxuri de fiecare dată când mergem la cumpărături”, spune Ellie White.

Mai mult, artista încearcă să-şi înveţe copiii să fie cât mai responsabili faţă de mediul înconjurător, iar plasticul a fost una din primele lecţii în această direcţie. “I-am învăţat pe cei mici că plasticul nu-şi are locul în casa noastră. Am renunţat la paiele de plastic şi le-am înlocuit cu paie de hârtie, avem plasă de cumpărături din bumbac pe care o folosim de fiecare dată când mergem la supermarket şi am înlocuit pungile de plastic cu pungile de hârtie. Al doilea pas va fi în această primăvară, când vom organiza o acţiune de plantare de copaci în curtea casei noastre. Am selectat deja mai multe specii şi le voi explica copiilor amănunte interesante despre fiecare în parte”, adaugă Ellie White.

Citit 1160 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.