Scuză invocată tot mai des de bărbaţi

Scuză invocată tot mai des de bărbaţi
"Mă doare capul"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Convingerea femeilor că bărbaţii nu refuză niciodată o partidă de sex este lipsită de temei. Reprezentanţilor sexului masculin nu le mai stă mintea atât de mult la partidele de amor. Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj realizat de farmacia online Ukmedix.com. Reprezentanţii acesteia au încercat să afle, prin intermediul sondajului, de ce s-au majorat atât de mult în ultimii ani vânzările de medicamente şi suplimente alimentare care cresc libidoul bărbaţilor.

62 la sută din bărbaţii care au participat la sondaj au recunoscut că se eschivează de la „îndatoririle conjugale“ mai des decât partenerele lor. În topul celor mai folosite scuze este oboseala, iar pe locul al doilea se situează stresul. Surprinzător, durerile de cap invocate de obicei de către femei pentru a nu face sex sunt folosite ca scuză şi de reprezentanţii sexului masculin. Senzaţia de stomac plin după o cină bogată şi dorinţa de a viziona o emisiune la televizor sunt alte motive invocate frecvent de bărbaţi pentru a evita apropierile intime de partenere.

Motivul real al libidoului scăzut

Surpinzător sau nu, scuzele bărbaţilor coincid prea puţin cu motivele reale pentru care amână momentele de intimitate. În topul motivelor se află nemulţumirile cu privire la aspectul fizic, iar pe locul al doilea - apetitul sexual scăzut. Oboseala excesivă de la final de zi şi stresul sunt alte motive pentru care bărbaţilor nu le stă mintea la sex.

Dorinţa sexuală scăzută poate avea cauze biologice sau relaţionale. În prima categorie sunt incluse obezitatea, fumatul, consumul excesiv de alcool, insomniile, dar şi boli precum hipotiroidia. Problemele din cuplu sunt un motiv important pentru care bărbaţii nu vor să facă sex. Conflictele şi nemulţumirile pe care le au legate de parteneră sunt adeseori un obstacol în calea unei vieţi sexuale împlinite.

Citit 1782 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 20:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.