SPECIAL VL | Cum să strângi 60.000 de oameni la un loc. Alături de Metallica, ”nothing else matters”!

SPECIAL VL | Cum să strângi 60.000 de oameni la un loc. Alături de Metallica, ”nothing else matters”!
​Metallica a donat 250.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Imaginaţi-vă cum este să le dai tuturor firmelor de taxi din Bucureşti aplicaţiile şi dispeceratele peste cap! Să aduni oameni din toate colţurile ţării, dar şi de prin lume, uniţi de aceeaşi pasiune efervescentă pentru muzica rock! Ei bine, asta a făcut Metallica, miercuri seara, în Capitală! A strâns mai bine de 60.000 de oameni într-un singur loc şi le-a oferit o experienţă unică,  aproape imposibil de descris. Lumini, flăcări si rock, mult rock! S-a cântat, s-a dansat, s-a scandat numele formaţiei iubite, iar atmosfera a fost ca într-o mare familie iubitoare, în care eşti acceptat oricum. Mulţi membri altfel probabil consideraţi imperfecţi, într-o familie perfectă. Familia Metallica. Toate inimile băteau la unison! ME-TA-LLI-CA!

Dincolo de emoţia unui moment dorit şi aşteptat, se impun şi câteva precizări de natură practică. A fost un eveniment impecabil, de la organizare, până la sonorizare, de la fani, până la idolii lor, un lanţ uman care a făcut ca timpul să se oprească în loc! Nimic nu a mai contat atunci şi acolo!  Am avut marele noroc să fiu acolo, ca reporter, dar, mai ales, ca om! Şi, deşi lucrez în fiecare zi cu textul, performanţa lor aproape că m-a lasat fără cuvinte. Surprizele au curs lanţ, iar când am crezut că nimic nu ne mai poate surprinde, legendara trupă a cantat piesa "De vei pleca", a formaţiei Iris. Steagul Romaniei a fost şi el prezent pe scenă, iar  James Hetfield  a ţinut în mână o pană de chitară inscripționată cu steagul nostru, trupa manifestându-şi astfel respectul pentru ţara care i-a găzduit şi publicul românesc. Am simţit atunci că-mi sclipesc ochii sau poate a fost doar nebunia care-mi dănţuia în suflet, ca un drog care o alimenta necontenit. Energia lor a fost molipsitoare, iar rockul ne-a curs tuturor prin vene, anihilându-ne orice grijă. Eu, una, am simţit că sunt una cu ei şi aş repeta experienţa la nesfârşit, iar şi iar, fiindcă, alături de Metallica, "Nothing else matters!"

Metallica, a patra oară la Bucureşti

Rockerii de la Metallica au susţinut un nou concert la Bucureşti, miercuri, pe Arena Naţională, în cadrul turneului "Worldwired". A fost cea de-a patra prezenţă a trupei Metallica în România, după spectacolele susţinute în 1999 (Stadionul "Lia Manoliu"), 2008 (Stadionul "Cotroceni") şi 2010 ("Romexpo").

Înainte să apară în faţa publicului, trupa a donat 250.000 de euro pentru construirea primului spital oncologic pentru copii din România, tralizat de fundaţia "Dăruieşte viaţă".

Publicul de pe Arena Naţională i-a întâmpinat făcând valuri, iar trupa nu a dezamăgit nici de această dată pe scenă. Legendara trupă a revenit în faţa fanilor români în componenţa James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas), într-un recital deschis de trupele Ghost şi Bokassa.

Metallica a ales să introducă în spectacolul de la Bucureşti şi piesa românească "De vei pleca", a trupei Iris.

"Turneul "Worldwired" se desfăşoară în Europa, între 1 mai şi 25 august, cu spectacole pe stadioane, în parcuri şi chiar la un castel. Cu 25 de concerte în peste 20 de ţări, turneul a debutat la Lisabona şi a inclus oraşe precum Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles, Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Goteborg sau Trondheim.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, trupa a lansat zece albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 125 de milioane de discuri, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. (V.L.)

 

 

 

Citit 2701 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2019 18:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.