Fabrică germană de vopsele, la Galați! O găinărie scoate orașul din marasm. PAMFLET

Fabrică germană de vopsele, la Galați! O găinărie scoate orașul din marasm. PAMFLET
Aceasta este macheta celei mai noi uzine de pe raza municipiului Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Comercianții care dădeau pui "polișați" în Piața Rușilor i-au ambiționat pe reprezentanții unei companii de lacuri și vopsele de la Berlin: vor ridica o uzină în orașul nostru, dintr-un motiv aproape incredibil. Ideea pungașilor li s-a părut genială, iar zona - spun aceștia - pare să fie un izvor nesecat de creativitate.

Carnea dă dependență

Cu siguranță te-ai distrat la auzul informației conform căreia niște gălățeni cu spirit de întreprinzători comercializau în piață găini vopsite pe post de produs eco din mediul rural. De la bunica, de unde ne place să credem că provine oul, roșia, brânza și, iată, puiul gata sacrificat și bun de pus în ceaun. În cazul în care le-ai fost mușteriu acestor escroci și te-ai și așezat la masă, cu toate că spoiala de culoare galbenă se duce la primul jet de apă, ți se cam inhibă simțul umorului... Ai încercat măcar o aripioară de puișor „polișat”? Ptiu, mai bine sufli în punga de aurolac, cu toate că abia acum ajungem la acea maximă a nutriționiștilor cu experiență: Atenție! Carnea, oricare ar fi animalul de proveniență, dă dependență.

Primarul vrea să le mulțumească

Unii dintre pungașii care au pictat găinile vândute în Piața Rușilor au fost amendați, alții au scăpat și ar putea recidiva, Galațiul s-a făcut de râs, dar cine se va distra la urmă o va face pe cinste. Din prostia care ne-a dus până la CNN, orașul de la Dunăre va avea enorm de câștigat: o celebră companie de vopsele din Germania a anunțat că va construi o fabrică pe raza municipiului, mai exact pe bulevardul Coșbuc, acolo de unde vor dispărea ruinele Mehid. “Am fost sunat acum două zile, am crezut că e un telefon la mișto, eventual vreo pontuță din Opoziție, dar m-am înșelat. Se vorbea într-o engleză cu accent german, apoi am primit o delegație care ne-a prezentat întregul plan. I-aș căuta pe acei nenorociți, dacă le mai pot spune așa, să le mulțumesc pentru ideea trăsnită de a vopsi pui”, mărturisește primarul Ionuț Pucheanu.

Ce noroc pe nenorociți!

Se pare că nemții au fost realmente contrariați de viziunea absurdă a gălățenilor care au schimbat dintr-o pensulă nuanța produsului alimentar. „Suntem de zeci de ani în domeniu, avem mega-specialiști, dar brandingul și marketingul au fost la propriu lovite în orgoliu. La numai câteva ore de la aflarea acestei vești, după ce am stabilit că nu e fake-news, ne-am pus problema că mai avem multe de învățat. Astfel, am decis să venim în zonă, la Galați, unde imaginația este abundentă, se vede treaba, și unde am putea crea lucruri nemaivăzute”, ne-a transmis compania cu sediul la Berlin, care este pregătită să scoată orașul din criză: vor apărea aici sute de locuri de muncă! Reprezentanții cunoscutei mărci de vopsele susțin că, în eventualitatea în care i-ar găsi pe escrocii „galbeni”, i-ar angaja la compartimentul de creație.

Tiner și Neliniștit

Pamflet în versuri

Oraşul lui Pu Cheanu de Submarin Cosorescu

În oraşul lui Pu Cheanu/ e mai bine să fii surd -

zgomotul şi panarama/ sunt exact la ele-acasă,

nu le poate face faţă/ nici un sfânt şi nici un SMURD,

epoleţii dorm în cizme,/ fac niznai, chiar nu le pasă

că o sumă imbecilă/ de hârbari dărâmă-ntruna,

huruie, sfidează, scuipă,/ ricanează, zvârle, zbiară

când le spui despre simţire/ şi-i avertizezi că Luna

se sfărâmă pe orbită,/ când le zici că e barbară

mintea lor cât o mărgică,/ firea lor de găgăuţă,

de iluştri pierde-vară,/ pierde-toamnă, pierde-iarnă,

pierde-primăvară, pierde.../ ehei-hei, băi, Michiduţă,

mi-ai distrus inima, nimeni/ nu e-n stare să discearnă,

să te mute unde-i locul/ tău prin soartă: lângă Hades,

unde pulbere şi ţăndări/ şi nenorocite toate-s,

unde-ţi şede mult mai bine/ şi te simţi la tine-acasă -

fugi, s-anticipă alegeri, ia-i, te rog, şi pe-alde loază !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

E voie cu candidați vopsiți

* Ce zici de candidații care vor fi vopsiți pentru alegerile care vor urma în 2020? De fapt, întrebarea corectă e următoarea: va scăpa vreunul de bidineaua care trebuie să-i inoculeze electorului de rând că produsul său este infailibil?

* Dacă se va reveni la două tururi de scrutin pentru alegerea primarului, fabrica germană ajunsă întâmplător la Dunărea de Jos va înregistra cel mai mare profit din istoria sa. Eventual, își va muta birourile - personalul TESA, cum se zice la noi - în urbea lui Mazepa.

* Pentru alegerile membrilor Consiliului Județean Galați, vor exista și candidați eco pentru imaginea cărora nu va fi vărsat nici măcar un gram de lac. În mediul rural încă au căutare, acolo încă scârțâie noțiunea de supermarket.

* În funcție de culoarea noului guvern, unii dintre parlamentarii gălățeni vor încerca să-și țină respirația în momentul în care vor intra în atelierul în care li se va aplica o nouă tușă.

* Ai noștri au reușit să-l vopsească și pe cel care a spart recent conducta de gaze din perimetrul blocurilor Privilege. „Dorel vietnamezul” i s-a spus celui care a manipulat excavatorul nărăvaș, cu toate că lucrarea din zonă, care se face cu mulți muncitori asiatici, este supervizată de specialiști români.

Bidinescu

Tinerii Lover Boy apreciază Sigiliul

Filiala Locală a Tinerilor Lover Boy salută amplasarea la intrarea în oraș a monumentului intitulat "Sigiliul oraşului Galaţi". Obiectul de artă urbană reprezintă, după cum ne-au informat autoritățile, "sigiliul târgului Galaţi, adoptat şi de Petru Rareş, mare domnitor al Moldovei, negustor de peşte în acest târg". În comunicatul filialei organizației menționate, se precizează că prezența celor doi pești pe monument le-a mișcat profund pe persoanele cotizante: „E bine când mai apare câte un certificat ca acesta, e dovada că nu facem degeaba umbră pământului.”

Videochata lu’ Piți

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6617 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 00:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.