Ce vedete ne-au cântat de Revelion şi cum ne distrăm la final de 2019

Ce vedete ne-au cântat de Revelion şi cum ne distrăm la final de 2019
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Kaoma, Sandra, Michael Bolton, legendara trupă Smokie, Phoenix, Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Orchestra sunt cele mai cunoscute vedete care au concertat de Revelion la Galaţi, în anii trecuţi. Acum, pentru al doilea an la rând, gălăţenii nu vor avea parte de concerte în noaptea de Anul Nou, ci de DJ şi focuri de artificii.

În premieră, gălăţenii vor avea parte de petreceri publice de Revelion în două zone din oraş, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor şi în cartierul Micro 40. Meniul de distracţie este identic cu acela de anul trecut: focuri de artificii şi atmosferă întreţinută de DJ, între orele 23,00 şi 1,00.

Pentru că sfârşitul de an este un moment potrivit pentru bilanţuri, să ne reamintim ce vedete au concertat la Galaţi, în ultimii ani, de Revelion.

"Revelionul integrării"

Celebra formaţie Kaoma a concertat la Galaţi pe 31 decembrie 2006, pe Faleza Dunării, la Elice. Pe lângă "Lambada", gălăţenii au avut parte de un grandios joc de artificii şi confetti, dar şi de un film despre integrarea României în UE. Petrecerea a continuat cu nemţii de la Holly-Dolly (o combinaţie oarecum bizară, între un DJ, două fete şi o... văcuţă).

Şase ore de concert

Următoarea petrecere publică de Revelion a avut loc abia pe 31 decembrie 2012. Gălăţenii au avut parte de aproape şase ore de spectacol pe toate gusturile: Daniela Condurache, Nicolae Furdui Iancu, Gheorghe Zamfir, orchestra "Dunărea", Pact by Leo Iorga şi vedetele internaţionale Sandra, Cpt Jack şi Deniz Cem. La miezul nopţii, cel care a deschis şampania şi le-a urat gălăţenilor "La mulţi ani" a fost primarul Galaţiului, Marius Stan.

Bolton şi Smokie

Pe 31 decembrie 2013, celebrele hituri ale lui Michael Bolton, "When a Man Loves a Woman", "That’s What Love is All About", "Love is a Wonderful Thing", au răsunat la Galaţi. Iar după spectaculosul foc de artificii, gălăţenii  au început 2014 cu legendara trupă Smokie.

Rovelion

ROVELION, adică revelion cu vedete româneşti, de asta au avut parte gălăţenii pe 31 decembrie 2014. Au urcat pe scenă Andreea Antonescu, Claudiu Rusu, Ro-Mania, Spitalul de Urgenţă şi Zdob şi Zdub, iar în final, legendara formaţie Phoenix. Desigur, cu o asemenea distribuţie de excepţie, prezentatorul spectacolului nu putea fi decât Dan Helciug.

Goran Bregovici

Pe 31 decembrie 2015, petrecerea de Revelion a început cu trupa Over, a continuat cu Vali Boghean Band de la Chişinău şi apoi cu Goran Bregovici & The Wedding and Funeral Orchestra, care a rămas pe scenă şi după focul de artificii de la miezul nopţii. Ar mai fi de spus că a fost singurul revelion public la care cel care le-a urat gălăţenilor, de pe scenă, "La mulţi ani şi un An Nou bun" nu a mai fost primarul Galaţiului, ci directorul Teatrului "Nae Leonard", Teodor Niţă.

Smiley

Pe 31 decembrie 2016, trupa Distinto i-a făcut pe gălăţeni să se simtă ca la Viena, la revelionul clasic, cu arii celebre şi canţonete, care are loc în fiecare an în Rathausplatz (Piaţa Primăriei). Apoi, ca să intre în noul an cu zâmbetul pe buze, gălăţenilor le-a cântat Smiley & The Band. Petrecerea în aer liber a continuat şi după spectacolul pirotehnic care a marcat intrarea în noul an, atmosfera fiind întreţinută de un DJ.

Grasu XXL şi Velea

Pe 31 decembrie 2017, Revelionul a început cu pop-opera, graţie lui Valentin Vasopol, şi a continuat cu recitalul lui Grasu XXL. După focurile de artificii, scena i-a aparţinut pentru aproape o oră lui Alex Velea, iar apoi, pentru încă o jumătate de oră, unui DJ.

DJ Gabi Lupu

Pe 31 decembrie 2018, la petrecerea publică organizată de Primăria municipiului Galaţi de Revelion 2019, programul de distracţie a fost modest: două ore de muzică asigurată de DJ Gabi Lupu şi un foc de artificii care a durat un sfert de oră.

DJ şi focuri de artificii

Pe 31 decembrie 2019, în premieră, gălăţenii vor avea parte, de Revelion, de două evenimente publice cu DJ şi focuri de artificii, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor şi, respectiv, în Piaţa General "Henri Berthelot", din cartierul Micro 40. Nu vă putem spune cine sunt cei doi DJ, pentru că municipalitatea a păstrat secretul.

Citit 7254 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Ianuarie 2020 01:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.