Cod galben de PET-uri pe Dunăre

Cod galben de PET-uri pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nivelul ridicat ar putea afecta lucrările de reparaţie a avariei canalului colector *

De la o zi la alta, imaginea Dunării, în portul Galaţi, se schimbă. Dacă acum două zile, pe Dunăre curgeau sloiuri, spectacol urmărit cu îngrijorare, de navigatori, dar cu interes de cei veniţi la malul fluviului, miercuri deja tabloul general se schimbase.

În locul gheţurilor care se îmbulzeau, zilele trecute, la mal, acum sunt PET-uri şi alte gunoaie, aduse de apele revărsate de prin ţară.

Aşa cum ne-au avertizat şi hidrologii, nivelul Dunării este în creştere, lucru care la Galaţi se poate vedea şi cu ochiul liber; din nou Faleza Inferioară începe să semene cu imaginea de la Bobotează, când apa „bătea” asfaltul…

De marţi până miercuri, nivelul Dunării a crescut cu 36 cm, ajungând la 398 cm. Dacă la nivelul crescut al Dunării se adaugă şi gunoaiele, se poate spune că, pe fluviu, primăvara nu este la fel de frumoasă ca iarna.

Dar dacă noi, privitorii, avem doar „prejudicii” de imagine, pentru alţii, nivelul crescut al Dunării chiar devine o problemă materială.

Lucrările de reparaţie a avariei de pe Faleză, de la Elice ar putea fi influenţate de creşterea nivelului Dunării. Şi asta deoarece canalul colector se varsă direct în Dunăre, iar când nivelul fluviului creşte, pe principiul vaselor comunicante, apa „urcă” şi în canal. Iar canalul este distrus pe jumătate, din cauza surpării de săptămâna trecută…     

De altfel, situaţia a fost sesizată, miercuri, şi de subprefectul Aurora Luchiniuc, prezentă la şedinţa comisiei de dialog social.

Acesta şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la avaria de la Elice, însă primarul Dumitru Nicolae a dat asigurări că lucrările de reparaţie se vor finaliza în termen de opt zile…

Citit 958 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.