Dragobete.ro

Dragobete.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Site-ul este realizat, finanţat şi promovat de un gălăţean * Sorin Mihai (FOTO) este absolvent de Drept, dar şi pasionat de web-design * Dragobete.ro s-a născut din dragoste pentru tradiţiile româneşti, nu din dorinţa de câştig * „Vreau să dezvolt proiectul acesta şi să fac din el ceva mult mai însemnat, dar până acum n-am prea avut vreme”, ne spune Sorin * Numărul record de vizitatori într-o singură zi: 6007, pe 24 februarie, anul trecut * În ultima săptămână, circa 5.500 de vizitatori * Orice propunere privind dezvoltarea proiectului este binevenită *

Din paleta de sentimente care au căpătat, în ultima vreme, manifestări online nu putea să lipsească tocmai dragostea exprimată în cel mai dulce stil românesc.

Şi dacă portaluri, site-uri şi forumuri dedicate Sfântului Valentin şi zilei de 14 februarie găsiţi cu miile, în mai toate ţările prin care şi-a croit drum cultura occidentală, aflaţi că numai unul este www.dragobete.ro, site dedicat celor care vor să îşi respecte tradiţiile şi să iubească româneşte.

„Nu l-am făcut pentru bani”

Proiectul a fost dezvoltat, la începutul lui 2007, de un gălăţean pe atunci în vârstă de 23 de ani. Sorin Mihai a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, dar pasiunea pentru web-design a fost cea care  l-a ţinut aproape de calculator multe zile şi nopţi.

„În mod clar, nu la bani m-am gândit atunci când am făcut dragobete.ro. A fost mai degrabă un gest care să vină în sprijinul celor care vor să îşi respecte tradiţiile. Eu m-am ocupat de design, am căutat domeniul şi l-am cumpărat”, povesteşte Sorin.

Peste 6.000 de accesări într-o singură zi

A fost nevoie de vreo două luni de muncă, pentru ca site-ul să capete formă. Eforturile au dat, însă, roade iar site-ul era gata pentru Dragobetele din 2007.

Totuşi, limita maximă de vizitatori pentru o singură zi a fost atinsă abia în 2009: 6007 accesări unice. Destul de bine pentru un site care are o linie simplă şi sobră.

„Nu promovăm sexul cu orice preţ de Dragobete şi nici cadourile sofisticate sau foarte scumpe. Ideea este că nici nu avem nevoie de o zi anume din an ca să ne iubim. Doar că e bine, totuşi, să ne respectăm tradiţiile”, apreciază creatorul siteului.     

Proiectul nu s-a bucurat deocamdată de o promovare agresivă, pentru că, probabil, o astfel de publicitate nici nu i s-ar potrivi. Ceea ce nu înseamnă că de acum încolo nu veţi mai auzi de site:

„Chiar vreau să aduc schimbări mari în acest proiect, în perioada imediat următoare. Site-ul este vizitat acum mai mult în lunile ianuarie şi februarie iar acest lucru trebuie să se schimbe şi să aibă mult mai mulţi vizitatori şi în restul anului”, a mai spus Sorin Mihai.

Dacă aveţi păreri sau sugestii privind dezvoltarea proiectului, vi le puteţi exprima pe adresa înscrisă pe site, la categoria contact.

Ce găsiţi pe dragobete. ro…

…veţi vedea de unii singuri, după ce îl accesaţi. Pe scurt, sunt informaţii privind evenimente de sezon din oraş şi din ţară, felicitări, avataruri etc. Am văzut şi un forum pe care sperăm că îl vom putea folosi, în curând.  Una peste alta, un site destul de vizitat, mai ales la început de an. 

Citit 1199 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.