Idris Elba și soția lui au lansat un fond de 40 de milioane de dolari

Idris Elba și soția lui au lansat un fond de 40 de milioane de dolari
Ambasadori ONU ai bunăvoinței
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Economiile dezvoltate ale lumii se află în mijlocul acestei pandemii chiar acum și, bineînțeles, trebuie să facă tot ceea ce pot pentru a-și ajuta populațiile. Însă acțiunea globală este de asemenea o problemă de interes personal. Atât timp cât pandemia se manifestă peste tot, va reprezenta o amenințare oriunde - Idris Elba


Actorul Idris Elba şi soţia lui, ambasadori ONU ai bunăvoinţei, au lansat împreună cu organizaţia un fond de 40 de milioane de dolari în sprijinul comunităţilor rurale, din țările în curs de dezvoltare, afectate de criza sanitară provocată de Covid-19, scrie news.ro.

Idris Elba şi modelul Sabrina Dhowre Elba au fost testaţi pozitiv cu Covid-19. Ei au prezentat simptome uşoare ale bolii şi s-au recuperat. Despre această experienţă, actorul a spus pentru Associated Press că a fost una „cu adevărat înspăimântătoare şi tulburătoare” şi că vieţile lor au fost „date peste cap”.

Actorul britanic este de părere că sunt lecţii de viaţă ce trebuie învăţate şi că această pandemie serveşte ca memento pentru faptul că „lumea nu merge în ritmul tău”.

„Cred că lumea ar trebui să aibă o săptămână de carantină în fiecare an pentru a-şi aminti această perioadă. Pentru a-şi aminti unii de alţii. Chiar cred”, a spus el. Împreună cu International Fund for Agricultural Development (IFAD) al Organizaţia Naţiunilor Unite, soţii Elba au pornit un fond de 40 de milioane de dolari pentru ajutorarea fermierilor şi producătorilor de hrană din zonele rurale.

„Oamenii uită că 80 la sută din populaţia săracă trăieşte în aceste zone rurale. Ce ne îngrijorează cu adevărat acum, motivul pentru care lansăm acest fond, este că acei oameni sunt uitaţi”, a spus Dhowre Elba. Actorul este de părere că oamenii din aceste zone vor fi cei mai afectaţi de pandemie. Atât Elba, cât şi soţia lui, au origini africane. Părinţii actorului sunt originari din Sierra Leone şi Ghana, iar ai soţiei lui, din Somalia.

În luna decembrie, cuplul a fost în Sierra Leone împreună cu ONU pentru a verifica modul în care IFAD a contribuit la vieţile oamenilor de acolo. Idris Elba a mai declarat că este în mod special îngrijorat legat de ce poate provoca pandemia de Covid-19 în ţările de pe continent care deja suferă din punct de vedere economic.

Pe lângă strângerea acestui fond în valoare de 40 de milioane de euro, IFAD a mai anunțat, de asemenea, că îsi propune sa adune cel putin 200 de milioane de dolari de la guverne, fundaţii şi din sectorul privat pentru susținerea comunităților rurale defavorizate.

Citit 2036 ori Ultima modificare Duminică, 26 Aprilie 2020 11:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.