Este coronavirusul transmisibil sexual?

Este coronavirusul transmisibil sexual?

ziarulromanesc.net
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O echipă de cercetători de la Universitatea din Utah s-a întrebat dacă noul coronavirus, SARS-CoV-2, ajunge în spermă şi poate fi transmis sexual. Riscul este exclus, deocamdată.

De la începutul pandemiei de coronavirus, cercetătorii încearcă să afle toate modalităţile de infectare. O certitudine pentru moment este că virusul se transmite prin intermediul căilor respiratorii (tuse şi strănut). Boala poate fi căpătată de asemenea intrând în contact cu obiecte atinse deja de persoane contaminate. O echipă de cercetători de la Universitatea din Utah s-a întrebat dacă noul coronavirus ajunge în spermă şi poate fi transmis sexual, scrie ”Yahoo Actualites”. Participanţii la studiu au examinat eşantioane de spermă prelevate de la 34 de pacienţi chinezi infectaţi de virus.

Aceste teste, realizate la aproximativ o lună de la stabilirea diagnosticului, au ieşit negativ. „Nu am identificat prezenţa virusului în sperma acestor pacienţi care se recuperau de forme uşoare până la moderate ale bolii. Totuşi, reamintim că un contact intim poate creşte riscul propagării bolii prin tuse, strănut şi sărut”, explică cercetătorii. Concluziile au fost publicate în revista „Fertility and Sterility”, scrie ”adevarul.ro”.

 
Citit 1542 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 14:05

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro