Este coronavirusul transmisibil sexual?

Este coronavirusul transmisibil sexual?

ziarulromanesc.net
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O echipă de cercetători de la Universitatea din Utah s-a întrebat dacă noul coronavirus, SARS-CoV-2, ajunge în spermă şi poate fi transmis sexual. Riscul este exclus, deocamdată.

De la începutul pandemiei de coronavirus, cercetătorii încearcă să afle toate modalităţile de infectare. O certitudine pentru moment este că virusul se transmite prin intermediul căilor respiratorii (tuse şi strănut). Boala poate fi căpătată de asemenea intrând în contact cu obiecte atinse deja de persoane contaminate. O echipă de cercetători de la Universitatea din Utah s-a întrebat dacă noul coronavirus ajunge în spermă şi poate fi transmis sexual, scrie ”Yahoo Actualites”. Participanţii la studiu au examinat eşantioane de spermă prelevate de la 34 de pacienţi chinezi infectaţi de virus.

Aceste teste, realizate la aproximativ o lună de la stabilirea diagnosticului, au ieşit negativ. „Nu am identificat prezenţa virusului în sperma acestor pacienţi care se recuperau de forme uşoare până la moderate ale bolii. Totuşi, reamintim că un contact intim poate creşte riscul propagării bolii prin tuse, strănut şi sărut”, explică cercetătorii. Concluziile au fost publicate în revista „Fertility and Sterility”, scrie ”adevarul.ro”.

 
Citit 1730 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.