Versuri scrise cu cerneală comestibilă

Versuri scrise cu cerneală comestibilă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Torturi cu dedicaţie pentru sărbătorita zilei, Poezia, dar şi mult blues, marca Mike Godoroja & Blue Spirit *

Acesta este „Meniul poetic” pe care Centrul Cultural vi-l propune duminică seara, de la ora 19, la Hotel Mercur (lângă Palatul Navigaţiei), la petrecerea organizată de Ziua Mondială a Poeziei. Iniţiativa originală va aduce la Galaţi şi poeţi din alte oraşe, invitaţi să deguste o felie de tort şi de poezie.

Iubitorii de versuri, dar şi de delicatese dulci marca Chip şi Dale, trebuie să ştie că pe 10 torturi vor fi scanate poeme ale unor poeţi români din generaţii şi geografii literare diferite: Andra Rotaru, Cornelia Maria Savu, Florina Zaharia, Dan Mircea Cipariu, Traian T. Coşovei, Gellu Dorian, Şerban Foarţă, Bogdan O. Popescu, a. g. secară, Robert Şerban.

Pentru ca publicul să le poată savura în întregime, cele 10 prăjituri imense au fost imprimate cu cerneală comestibilă, pe coli de napolitane.

„Vrem să arătăm că de Ziua Mondială a Poeziei – pe care o sărbătorim prin Blues Poems – ne putem hrăni din poezie şi spiritual, şi sufleteşte şi chiar trupeşte”, a transmis, prin Centrul Cultural, Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, care se va afla duminică seara la Galaţi.

El a mai spus: „Nu întâmplător o sărbătorim la Galaţi. Aici am găsit o Dunăre de trăiri şi sentimente în care chiar şi cel cu inima de piatră poate intra şi se poate petrece pentru a găsi luminile din adâncuri”.

Mike Godoroja va susţine un concert special creat pentru acest eveniment şi a avertizat publicul că „Blues Poems” se adresează oricărui doritor de „altceva”.

În fine, Florina Zaharia, şefa Serviciului Editură de la Centrul Cultural, gazda serii de duminică şi iniţiatoarea proiectului „Blues Poems. O felie de poezie”, ne-a declarat că îi aşteaptă pe gălăţeni la o seară „în care marţipanul şi frişca devin texte calde, plăcute la gust, care vor ajunge în adevăratul stomac al inimii”.

Un astfel de meniu original costă 20 de lei, iar invitaţiile se găsesc la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, de pe Str. Domnească.

Comentariu foto: Unul dintre cele 10 torturi inscripţionate cu cerneală comestibilă va arăta exact ca în imagine

Citit 1151 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.