Gălăţeanca AlexandRRa, primii paşi către afirmarea internaţională (FOTO şi VIDEO)

Gălăţeanca AlexandRRa, primii paşi către afirmarea internaţională (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

AlexandRRa Lupo este numele de artist cu rezonanţă internaţională al gălăţencei Alexandra Maria Lupoae, cu care americanii de la Next Music au ales să-i promoveze show-urile de pe LIVE Session, program unde sunt selectaţi să performeze live, în fiecare săptămână, aproximativ 500 de muzicieni din toate colţurile lumii - solişti, instrumentişti, formaţii, DJ!

AlexandRRa Lupoae şi-a început drumul artistic la vârsta de cinci ani. De la simple ore de canto, a ajuns la absolvirea unei Şcoli Populare de Artă, la studiul intensiv al pianului încă din clasa I la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" - unde învaţă şi azi - şi la participarea la diferite concursuri de profil naţionale sau internaţionale, dar şi la emisiuni foarte îndrăgite, precum Next Star.

"Dintre numeroasele reuşite sau premii câştigate la diferite festivaluri, cele mai importante pentru sufletul meu rămân câştigarea Trofeului "GEF SanRemo Junior 2017", alături de grupul ViVox România şi participarea la emisiuni TV cu rating foarte mare, alături de nume consacrate din muzica românească", spune artista în vârstă de 16 ani.

De şapte ani, face naveta Galaţi - Bucureşti, pentru ore de canto alături de unul dintre puţinii adevăraţi maeştri din domeniu, şi se pregăteşte deja pentru admiterea la Conservator. De asemenea, înregistrează coveruri pentru canalul său de YouTube şi, mai nou, lucrează la prima ei piesă, compoziţie proprie, tot în varianta pian şi voce.

În aprilie anul acesta, când România era în carantină, viaţa artistică a AlexandRRei a intrat într-o nouă etapă. Una internaţională!

AlexandRRAa le-a atras atenția americanilor de la NEXT Music, care au căutat-o prin toate canalele de comunicare posibile, până au reușit să dea de ea, ca mai apoi, după primul show live, veştile să fie minunate.

"Chiar dacă poate e una dintre cele mai micuțe artiste ca vârstă, chiar dacă nu e deloc ușor sa faci live streaming în engleză, cu un pian puțin dezacordat și poate nu cu cel mai bun microfon de pe piața, iată ca vocea ei, pe care au etichetat-o ca fiind «incredibilă» și poate că «pachetul ei complet», au propulsat-o într-un program deosebit, dedicat artiștilor aflați la începutul carierei internaționale...

Și uite aşa, ne-am trezit cu o întreagă echipă de oameni, care, în ciuda diferenţelor de fus orar, de nu mai puțin de 14 ore (San Francisco - România), este în contact direct cu noi, o ajută deja cu enorm de multe lucruri, extrem de importante pentru drumul ei artistic", mărturisea, în primăvară, mama AlexandRRei, Nicoleta Lupoae.

"Anul 2020 mi-a oferit şansa să mă afirm şi pe plan internaţional, prin intermediul live-urilor pe care le fac pe LIVE Sessions. Această nouă etapă m-a maturizat, de aceea încerc să scot ce e mai bun din această pandemie şi să nu o las să mă împiedice să evoluez, dimpotrivă.

Momentan încerc să urc tot mai mult în topul artiştilor de pe LIVE Sessions, unde sunt selectaţi să performeze live, în fiecare săptămână, aproximativ 500 de muzicieni din toate colţurile lumii - solişti, instrumentişti , formaţii, DJ, care deja formează o comunitate tot mai deosebită, iar eu mă simt onorată ca fac parte din ea, la vârsta mea", spune, cu modestie, AlexandRRA.

Peste zece ani, se vede la fel ca acum, luptând pentru ceea ce îşi doreşte, cu câteva piese compuse de ea, pe radio şi tv, poate şi cu o mică afacere legată tot de muzică.

Citit 4552 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.