În plin examen cu viaţa

În plin examen cu viaţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La doar 15 ani, Alexandra Penciu arată ca un fotomodel, are o voce aparte, caldă şi învăluitoare, cu un timbru distinct şi, nu mai puţin important, aspiraţii la fel de înalte ca şi ea. 

Nu se laudă doar cu cei 1,80 m înălţime, ci şi cu o mulţime de premii câştigate la competiţiile muzicale din întreaga ţară.

Numai palmaresul de anul trecut vorbeşte de la sine: a fost pentru a doua oară finalistă la Mamaia Copiilor, a obţinut două trofee:

·    la Festivalul de la Borsec şi la Festivalul Internaţional „Ceata lui Piţigoi”;

·    Premiul pentru cea mai bună interpretare în limba maternă la Festivalul Internaţional „Srebrna Yantra” de la Velikotârnovo, Bulgaria (România fiind singura ţară, din şapte, care nu a avut niciun membru în juriu).

Perioada imediat următoare va fi una de foc pentru ea. O aşteaptă evaluările naţionale (este elevă în clasa a VIII-a la Liceul de Artă din Galaţi) şi pregătirile pentru un sezon competiţional foarte încărcat.

În primul rând, s-a calificat la fazele naţionale ale celor mai importante festivaluri – „Mamaia Copiilor” şi „Cerbul de Aur Junior”. 

Iar ambiţiile ei nu se opresc aici. Pentru antrenament, şi-a însemnat pe agenda competiţională participarea la concursuri din Brăila, Focşani şi Piatra Neamţ, după ce recent a câştigat şi Premiul I la Festivalul „Ghiocelul de Argint” de la Bârlad.

Şi, ca şi când seriozitatea cu care îşi tratează pasiunea pentru muzică, devenită un ţel urmărit cu o maturitate rar întâlnită la această vârstă, n-ar fi fost de ajuns, e o adolescentă care i-ar face mândri pe orice părinţi: are rezultate bune la învăţătură, iar în locul orelor petrecute cu nemiluita pe internet, preferă să meargă la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, la cursul de actorie de la clasa lui Grig Dristaru.

E gălăţeancă sută la sută, e frumoasă, e talentată. Ce motive ne-ar mai trebui ca să ne mândrim cu ea?

Citit 891 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.