De ce este „New Amsterdam” atât de popular

De ce este „New Amsterdam” atât de popular
Poate că tot ce face Max îi sperie pe birocraţii marilor spitale, dar eroul are o abordare creativă a problemelor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Lansat pe Netflix pe 15 februarie, "New Amsterdam" a urcat repede pe prima poziţie în topul vizionărilor, detronat fiind, pentru doar două zile, de premiera recentă a lui "Deadly Illusions". "New Amsterdam" este însă din nou pe prima poziţie, iar acum explorăm motivele pentru care întreaga Românie pare să fi pus timpul pe stop pentru a urmări cele două sezoane disponibile pe platforma de streaming, scrie cinemagia.ro.

În primul rând, "New Amsterdam" este un serial cu medici, în spiritul mult mai cunoscutelor "ER", "Chicago Hope" sau "Grey's Anatomy", arătând multiplele provocări personale, etice şi profesionale din vieţile mai multor medici, toţi angajaţi ai spitalului "New Amsterdam" din New York. Dincolo de faptul că "New Amsterdam" este singurul serial cu medici disponibil pe Netflix, temele abordate sunt în strânsă legătură cu preocupările noastre din ultimul an, când starea spitalelor şi eroismul medicilor au fost adesea cele mai puternice subiecte din mass-media.

Totul începe când Max Godwin (Ryan Eggold) devine directorul medical al spitalului şi nu trece nici măcar o oră până când medicul cel sufletist arată că este gata să dea de pământ cu establishment-ul spitalului.

Desigur, lui "New Amsterdam" i se poate reproşa exact ceea li s-a reproşat şi celorlalte seriale similare menţionate mai sus: oferă o perspectivă mult edulcorată a ceea pot oferi spitalele, determinându-i pe spectatori să aibă aşteptări complet nerealiste, odată intraţi într-o astfel de instituţie. Medicii din "New Amsterdam" fac ce fac şi găsesc soluţii la tot şi la toate, îţi vindecă trupul şi uneori chiar şi sufletul, te ţin în braţe şi te încurajează, într-un iureş de emoţii ce poate deveni uşor o sursă de escapism pentru minţile noastre atât de preocupate de pandemie şi de stresul zilnic.

Poate că tot ce face Max îi sperie pe birocraţii marilor spitale, dar eroul are o abordare creativă a problemelor, gândind mereu out of the box şi găsind soluţii inventive la probleme ce par fără rezolvare.

Te-ai putea aştepta ca, după atâtea seriale cu medici, inventivitatea scenariştilor cu privire la provocările dintr-un astfel de serial să fie cam seci, dar nu, "New Amsterdam" oferă noi şi noi lecţii, determinând publicul să se pună în locul personajelor şi oferindu-i astfel experienţe nebănuite. Cu toate rezervele criticilor, sunt toate şansele ca "New Amsterdam" să te prindă încă de la primul episod.

Anatomia unui titlu

New Amsterdam sau Nieuw Amsterdam, în olandeză, a fost o așezare fondată în secolul al XVII-le în vârful sudic al insulei Manhattan și care a servit ca sediu al guvernului colonial din Noua Olandă (situată pe coasta de est a Statelor Unite).

Fortul New Amsterdam, în 1660:

În 1664, englezii au preluat New Amsterdam și l-au redenumit New York City, după ducele de York, personaj care mai târziu a devenit regele James al II-lea al Angliei.

Citit 1592 ori Ultima modificare Duminică, 04 Aprilie 2021 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.