Sexul, aliat împotriva răcelii

Sexul, aliat împotriva răcelii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sexul poate fi un ajutor nesperat când vine vorba de prevenirea sau chiar de tratarea răcelilor de sezon, deoarece accelerează sistemul imunitar. Mai multe cercetări au confirmat faptul că timpul petrecut între aşternuturi, alături de partener, întărește sistemul imunitar. Persoanele care sunt foarte active sexual au şanse mai mari să nu răcească atunci când corpul luptă împotriva virusurilor, germenilor sau a altor intruşi. Totuși, pentru a avea un sistem imunitar puternic, nu este de ajuns doar să faci sex, ci şi să mănânci corespunzător, să fii activ, să te odihneşti suficient și să te vaccinezi antigripal, scrie csid.ro.

Mai mult, o partidă de sex poate scădea și nivelul de stres pe care îl resimți. Aici, lucrurile se leagă între ele, deoarece un nivel ridicat de stres poate duce la afectarea imunității.

Te scapă de dureri

S-a demonstrat că sexul reduce durerile şi cu siguranţă este fix ceea ce ai nevoie atunci când sinusurile nu-ţi dau pace, iar asta datorită orgasmelor pe care le poţi avea în timpul partidelor fierbinţi alături de partener.

Îmbunătăţeşte dispoziţia

Odată ce răceala se instalează în corp, dispoziţia ta devine din ce în ce mai schimbătoare. Antidotul poate fi, din nou, sexul.

Îmbunătăţeşte condiţia fizică

Bineînţeles, nu putem compara sexul cu alergatul pe bandă, dar, până la urmă, vorbim tot de o formă de exerciţiu, care ajută la prevenirea gripei şi răcelii. În plus, în timpul sexului, se accelerează ritmul cardiac şi se lucrează anumite grupe de muşchi şi, tot în timpul sexului, se ard aproape patru calorii pe minut, în funcție de cât de intensă este partida de amor.

Citit 2717 ori Ultima modificare Duminică, 04 Aprilie 2021 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.