Auto Clasic Club, pentru pasionaţii de automobile

Auto Clasic Club, pentru pasionaţii de automobile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pontiac Star Chief Executive, model 1966... O maşină după care n-ai cum să nu întorci capul pe stradă, fie că eşti bărbat sau femeie, adolescent sau cu părul cărunt. Şi nu atât din cauza culorii – un roşu aprins, cât mai ales din cauza gabaritului.

Construită în cel mai pur stil american, adică mare, cu un motor V8 de 6.300 cmc, are o lungime de aproape 6 metri şi e lată cam cât o bandă de Domnească.

Nu cred că două maşini de acest fel s-ar putea depăşi una pe alta pe Bălcescu. Şi, mai mult ca sigur, acest Pontiac n-ar putea să se strecoare pe Culturii, printre maşinile parcate de-o parte şi de alta. Însă acesta e un aspect mai puţin important.

Ceea ce contează cu adevărat este că un astfel de model, singurul din România cu atestat de vehicul istoric, există în Galaţi şi ar putea fi „magnetul” pentru Auto Clasic Club, un club deschis tuturor pasionaţilor de maşini… speciale.

Lista e deja deschisă de cei doi iniţiatori ai clubului, Andrei Prodrom şi Mircea Atanasiu, care „pun la bătaie”, pe lângă Pontiacul Star Chief Executive, un Pontiac Tempest alb decapotabil (model 1965) – şi el cu componente originale, un Ford Taunus (1966) recondiţionat sută la sută şi o broscuţă VW model 1972. 

„Sunt mulţi împătimiţi în Galaţi cu maşini deosebite, gen Ford T din 1920, Ford Eiffel model 1934, amatori de Fiaturi, Trabanturi sau diverse modele de epocă, unele aproape necunoscute de publicul larg”, spune Mircea Atanasiu.

„Lor ne adresăm cu acest club, pentru că vrem să ne ştim, să ne ajutăm cu informaţii. Pe lângă broscuţă şi Ford Taunus, mai am un Mercedes «coadă de rândunică» din 1966 şi un Peugeot 202 din 1938, pe care vreau să le recondiţionez”.

„Clubul nostru nu cere bani, este fără niciun fel de cotizaţii. Vrem să ne întâlnim măcar o dată pe lună, mai întâi în curte (n.a. – la spălătoria auto de pe strada Portului), şi când n-om mai încăpea, să ne… mutăm în centru, cu tot cu maşini”, încheie Mircea Atanasiu.

„Pe site-ul nostru (www.autoclasicclub.ro) îi aşteptăm să ne contacteze pe toţi cei interesaţi de ideea unui astfel de club. Vorbim aici de pasiune, nu de bani, iar clubul nostru e adresat celor pasionaţi de maşini de duminică, de maşini de suflet, de amintiri”, spune şi Andrei Prodrom, proprietarul celor două Pontiacuri „istorice”.

Citit 2664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.