S-a stins din viață Ileana Vulpescu

S-a stins din viață Ileana Vulpescu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Scriitoarea şi traducătoarea Ileana Vulpescu s-a stins din viață miercuri, 12 mai 2021. Născută pe 21 mai 1932, la Bratovoeşti, judeţul Dolj, Ileana Vulpescu este prozatoare şi traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor.

Este autoarea a numeroase romane, volume de proză scurtă, piese de teatru, dar şi repovestiri ale unor texte destinate publicului tânăr.

Cel mai cunoscut titlu semnat de Vulpescu este ”Arta conversaţiei”, roman publicat în 1980, care s-a bucurat de ediţii multiple.

În 2013, a primit titlul de Cavaler al Ordinului Militar al României.

Ileana Vulpescu este cetăţean de onoare al comunelor Mârşani şi Bratovoeşti, dar şi al municipiului Craiova.

În 2015, a primit titlul de Cetăţean de onoare al Craiovei, care i-a fost decernat de Consiliul Local în cadrul unei şedinţe solemne prilejuită de Zilele Oraşului.

La 18 mai 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit scriitoarei Ileana Vulpescu distincţia Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler în semn de "înaltă apreciere pentru întreaga carieră pusă în slujba culturii, pentru contribuţia remarcabilă avută la creşterea valorii literaturii române contemporane, pentru traducerile prin care a deschis iubitorilor de carte noi posibilităţi de a lua contact cu literatura universală". În acelaşi an, scriitoarea a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei [detalii]

Citit 2118 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.