Gălățenii cer „eliberarea” lui Pâslaru, cu toate că a primit închisoare cu suspendare (PAMFLET)

Gălățenii cer „eliberarea” lui Pâslaru, cu toate că a primit închisoare cu suspendare (PAMFLET)
Fanii lui Florin Pâslaru cer în stradă drepturile fostului deputat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

N-a fost încarcerat, primind doar doi ani cu suspendare, însă este dorit în libertate. Și nu este o metaforă: simpatizanții politicianului care a fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea au ieșit în stradă cu celebra pancartă "Free Pâslaru".

Liniște? Nu se poate

Viața politică de Covului părea intrată într-o zodie a liniștii. Și a nepăsării, am putea adăuga, însă nu e spațiu necesar pentru a ironiza caracterele de pe eșichier. Pe local, chiar dacă nu pare, toată lumea se înțelege cu toată lumea: funcționează această logică și în campania electorală, mai ales în ziua de vot; de ce ar da rateuri peste an?! Monotonia a fost spartă de un anunț al Direcției Naționale Anticorupție despre care credeam că se ocupă doar de prognoza meteo: fostul deputat de Galați Florin Pâslaru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Motivul? Un ordinar trafic de influență, unde ordinar înseamnă banal, ca să nu ne iasă vorbe la terminarea articolului.

O vorbă bună pentru alte județe

Pâslaru a recunoscut la DNA că a încasat niște comisioane ca să pună o vorbă bună la Ministerul Dezvoltării, de câștigat de pe urma acestui lobby tăios urmând să aibă - astfel promitea fostul parlamentar - județele Vâlcea și Argeș. Să vadă și ele cum este să trăiești pe picior mare, așa cum se întâmpla deja cu județul nostru. Ce silogismul ei de viață!? Totuși, vestea că unul dintre cei mai iubiți politicieni de Dunăre a primit ani grei de relaxare cu executare i-a aprins pe votanții gălățeni ai PSD-ului. "Nea Florin este cel mai bun, vrem eliberarea sa. Justiția vede numai cu un ochi, nu e normal!", ne-au sunat unii cetățeni la redacție, alții punând bazele unui miting în toată regula.

"E mâna Statului Paralel"

Astfel, zilele trecute, pe un bulevard din municipiu, sute de oameni au scandat lozinci pro-Pâslaru, fiind fluturat și deja celebrul panou "Free Pâslaru!", deși am încercat să le explicăm concitadinilor că fosta mână dreaptă a lui Liviu Dragnea nu are soarta șefului său. "Când nu făcea nimic pe la ADP sau unde a mai fost, era bun. Acum, când nu face nimic nici la București, îl luați de rău. E corect așa? E numai mâna Statului Paralel", ne-a certat o doamnă între două vârste. O alta, cu zâmbetul pe buze, ne-a atras atenția că traficul de influență nu este la fel de grav ca traficul rutier. Cinstit, n-am înțeles mai nimic din acest protest.

Camera Derutaților

Pamflet în versuri

Sub Acoperire de Subnarin Cosorescu

Blonda sub acoperire/... (lungă, naltă şi sfrijită)...

poartă fes cu atârnele/ şi gugi cu inscripţii peste,

cară ghete cu şenile,/ cabluri, fiţe, şurubele...

cred că are treabă mare,/ d-aia zbiară ştiri funeste

la un aparat de „firmă”,/ despre ce-a făcut azi-noapte,

despre cum s-a dat în stambă,/ uite-aşa, fără perdele...

despre una, despre alta.../ (nişte bazaconii crase)...

cred că a „servit”, sărmana,/ untişor cu pui de lele!

Zic: te rog frumos, frumoaso.../ triumfala ta urlare

nu-i deloc la ea, acasă,/ chiar de vrei să pară blândă...

spargi timpane, strici decorul,/ ai un aer de paiaţă

prinsă cu motanu-n traistă/ şi cu făt-haihui la trântă!

Zice nenea: fii pe pace,/ nu strica orzul pe gâşte,

nu mai bate apa-n piuă.../ chiar nu vezi că-i crisalidă

şi pedantă şi botoasă/ şi precoce şi-ntr-o doagă?...

bine că nu-(ţi) dă din gesturi.../ bine că-i acoperită!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Planurile lui Pâslaru. Voia să facă aeroport. În curte

* Se zvonește că proprietarul postului TV Galați (n-o mai fi în acte, dar nici Miorița nu-și revendică autorul) chiar urmărea dezinteresat dezvoltarea unor județe din țară. Apoi, pe listă se afla Galațiul, pentru care făcuse câteva vorbe. "Da, urma să obțină finanțare pentru un aeroport pentru oraș, că suntem printre ultimii la acest capitol. Aeroportul ar fi trebuit să fie construit chiar în curtea domniei sale, că are curtea mare. Dădea cușca de câine un kilometru mai la stânga și aia era", ne-a povestit șoferul lui Pâslaru.

* De asemenea, politicianul de apă dulce ar fi stabilit cu un investitor chinez să construiască o autostradă a Moldovei. Revine cu precizări conducătorul auto al ex-deputatului: "Am văzut schița. Autostrada ar fi urmat să plece fix din fața blocului în care își are sediul TV Galați. Ar fi avut doar o bandă pe sens, ca să mai rămână câteva materiale și pentru curtea sa. N-ai cum să umbli cu butoiul de miere și să nu te lingi pe degete."

* Și Spitalul Regional se afla pe lista promisiunilor proaspăt condamnatului, dar pentru acest obiectiv n-am mai obținut nicio declarație. Șoferul fusese sunat chiar de angajatorul său să-i cumpere o șampanie. Doar scăpase cu suspendare, nu-i așa?

ATV Galați

Trei tarife, la Plaja "Dunărea"

Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că intrarea la noua plajă "Dunărea" va costa 50 de lei pe zi pentru cei care își doresc accesul la toate facilitățile și numai 20 de lei pentru copii. Edilul-șef al Galațiului a omis să pomenească și cel de-al treilea tarif: zero lei pentru contribuabilii care vor decide să rămână acasă. "Decât să vii și să vezi că nu sunt investiții cum ți-ai fi dorit, implicit să nu te simți bine la plajă, e mai bine să stai la domiciliu și să nu dai niciun ban. Ești cel mai câștigat", a comentat un consilier local.

Aqua Parcă

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4825 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Mai 2021 07:59

Mai multe din această categorie: