Va fi ridicat un gard, dar proiectul e amplu: Privata din fața Primăriei Galați (PAMFLET)

Va fi ridicat un gard, dar proiectul e amplu: Privata din fața Primăriei Galați (PAMFLET)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ați comentat că apariția unui gard care să împrejmuiască sediul municipalității nu e de bun augur. Degustibus, dar ce spuneți de faptul că pe bulevard deja și-a făcut apariția ditamai veceul de lemn, ca de la țară?

Cine definește esteticul

Din cotidianul nostru ați aflat că Primăria reședinței de județ are planuri îndrăznețe de cosmetizare a centrului istoric al orașului, strada Domnească fiind una dintre moștenirile Galaților de altă dată. Conform unui proiect de hotărâre care ar urma să fie votat în plenul Consiliului Local, noul sediu al municipalității se va împroprietări cu ditamai gardul de doi metri. Nu e frumos?! Dar cine poate defini esteticul? La prima vedere, nu e clar dacă această construcție, prevăzută cu plăci ceramice, va împrejmui toate laturile clădirii sau numai o parte, dar forța creatoare a paginii de Pamflet, după ce a studiat documentele, a ajuns la concluzia că totul poate fi o alegorie. Una de cinci stele.

Nu fugim de tradiții

Ieri-dimineață, înainte de a descifra stufărișul proiectului ajuns pe masa aleșilor locali, pe bulevard, chiar în fața Primăriei, trona o minunată privată de fundul curții. Un reprezentant al administrației ne-a mărturisit că acest obiect tradițional va fi amplasat pe trotuarul de lângă sediu. "Când ne-am propus să ridicăm un gard, am luat în calcul și aducerea unui veceu care să stea în fundul curții, așa cum ne stă bine nouă, românilor. De ce să fugim de tradiții, de ce să ne desprindem de trecut?", ne-a expus câteva argumente subalternul primarului Ionuț Pucheanu. Totuși, cutia de scânduri întâlnită preponderent în mediul rural pare supradimensionată.

Consemn încălcat de față cu noi

"Ați remarcat cum trebuie, această privată este mai mare decât ar trebui, însă trebuie să vă explic că Primăria Galați, care a achiziționat, prin licitație publică, așa cum este legal, acest veceu, îl va ține doar ca piesă de muzeu. Doar dacă cineva nu se va mai putea abține, îl va putea folosi. Altfel, este exclusă intrarea pe această ușă de lemn cu alte intenții decât cele turistice", a revenit omul municipalității, pe care necesitățile fiziologice l-au obligat să încalce consemnul. "A fost doar numărul 1, cum se spune, e mai bine să vă prefaceți că n-ați văzut. Vă rog, la revedere!" Sperăm să ne poarte noroc.

Pădurea Toaletea

Legendă: Imaginile vorbesc de la sine: avem privată la Primărie.

Pamflet în versuri

UN MORMAN ZEROVALENT de Submarin Cosorescu

mi-s golan cu natantoală şi mă doare-n fes şi-n bască -

uite-aşa îmi place, nene: să fiu snob şi nesimţit...

am discipoli o mulţime, am ciraci cu minte flască...

toţi suntem panchişti de frunte şi umpluţi cu apetit

pentru tândălire-ntruna, pentru tot ce satisface

gustul nostru de sfidare, de jemanfişism dement,

pofta noastră de-a distruge tot ce-i linişte şi pace -

toţi - (...şi noi! şi ei! şi ele!...) - un morman zerovalent!

uite ce cuibar de cioară am pe ăla de sub glugă,

uite ce frumos mă prinde stilul de malagambist -

ne-mpreună numitorul: io-s neam prost, ea-i matracucă,

io-s expert în libido/uri, ea-i sadea/tip fripturist!

uite ce iţari de firmă port - distinsele-mi picioare

parcă-s beţe strâmbe-nfipte în bazin - haideţi, veniţi,

că avem harababură în program, chestii uşoare:

stăm şi bem şi facem scârbă, fumuri, circ... şi prozeliţi!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Curte fără câine nu există

* Trebuie s-o recunoască în primul rând cei care au construit noul sediu al administrației publice locale: îi stă foarte prost fără un gard cum trebuie, unul care să măsoare chiar doi metri și jumătate spre trei. Ca la cazarmă, de aceea aplaudăm ideea. Venim și cu niscaiva sfaturi.

* Se zvonește că la următoarea ședință de CL se va propune adoptarea a doi-trei câini maidanezi pentru curtea interioară a municipalității. Cum să stai la curte fără un patruped? Va exista un câine care-i va lătra pe cei programați pentru audiențe și un altul a cărui sarcină va fi identificarea agenților economici cu datorii la bugetul local.

* Va exista și celebrul retevei de aruncat după câini, însă nu este obligatoriu să ne gândim la violență. Contribuabilul intrat în ograda Primăriei va avea un instrument de apărare. Nimic mai mult.

* "Dacă ne facem gard, nu ne luăm și niște găini? Alea ouătoare au niște prețuri extraordinare", ar fi fost auzit un angajat al instituției, într-o pauză de masă de trei ore.

* Într-un colț al celei mai noi curți din oraș va exista, conform tradiției, un loc de adunat lucruri nefolositoare: fiare vechi, buturugi etc.

Ograda Familia

Viorel Ștefan solicită ajutoare sociale

Unul dintre cei mai cunoscuți politicieni post-decembriști ai Galațiului, Viorel Ștefan, fost ministru, parlamentar și vicepremier, a câștigat șase milioane de euro după o tranzacție recentă la bursă. Doar 6 milioane, se poate adăuga, deoarece ex-deputatul Ștefan, furios că a obținut numai atât, și-a întocmit un dosar cu șină pentru a solicita sprijinul municipalității. "Cum să mai trăiești în ziua de azi cu 6 milioane de euro? Iar puterea de cumpărare e tot mai slabă", ne-a declarat politicianul cu domiciliul în Capitală. Cu unul dintre ele.

Ala Bala Sociala

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6993 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 01:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.