Are și Galațiul Jeff Bezos-ul său. Cu autobuzul Transurb în cosmos (PAMFLET)

Are și Galațiul Jeff Bezos-ul său. Cu autobuzul Transurb în cosmos (PAMFLET)
Și să mai zică vreun răutăcios că ale noastre de la Transurb nu sunt bune de nimic!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cineva trebuia să ia taurul de coarne. Sau un mijloc ordinar de transport. Credeau miliardarii planetei că pot călători singuri în spațiu? Li s-a dat peste nas chiar din inima Galațiului.

Modelul care l-a inspirat

N-a mai fost loc de altceva în presa mondială după călătoria de un sfert de oră în ceruri a miliardarului excentric Jeff Bezos. Cu toate că exprimarea e ușor riscantă și le poate provoca sughițuri de râs îngerilor: proprietarul companiei Amazon doar s-a plimbat aproximativ 105 kilometri deasupra Terrei, alături de fratele său și de o octogenară, luată parcă pentru a avea și martori. “Mare brânză, ăsta nu știe că se poate și mai exotic, și puțin mai riscant”, și-a spus în barbă un cunoscut om de afaceri gălățean căruia nu-i pomenim numele ca să nu-i facem gratuit reclamă. În româna vorbită pe la buget, businessman poate însemna și angajat al statului, cu tot cu nevastă și copii. Are mai multe venituri, mai puține taxe și impozite.

A plecat după șeful Amazon

Afaceristul dunărean, i se potrivește descrierea, a intrat cu scârțâit de roți în autobaza Transurb, și-a ales cel mai vechi autobuz, care încă își târâie anii și tablele prin traficul municipal, i-a etanșeizat cabina și a zburat pe traseul lui Bezos, cam la jumătate de oră în urma acestuia. “Înțeleg că nebunul ăla s-a întors înapoi după douăsprezece minute, nu știu de ce naiba s-o fi grăbit în halul acesta! Eu a trebuit să fac un sfert de oră numai prin cartierul Francezi, că așa era traseul standard al autobuzului. Dacă aș fi luat un troleu, m-aș fi desprins mai repede de sol”, ne-a povestit interlocutorul cu hobby-uri bizare.

Cine mai era în cabină?

El spune că a fost fascinantă călătoria în cosmos cu autobuzul Transurb vechi de mai bine de 40 de ani. “Jeff a avut o băbuță în rachetă, însă nici eu n-am fost mai ghinionist. Mi-am dat seama abia când am început să vedem de sus lucrările de pe Siderurgiștilor și pe cele de la Plaja Dunărea că avem mai bine de douăzeci de pensionari în cabină. Am crezut că se ascunseseră, dar ei fuseseră dezechilibrați de plecarea rapidă de pe loc. Le-am zis să coboare, iar ei mi-au arătat la unison abonamentele pe toate liniile. Ziceau că domnul primar le-a oferit aceste permise de călătorie și că ei nu renunță nici în ruptul capului la vreuna dintre cursele Transurb”, și-a continuat istorioara concitadinul plecat pe contrasens pe Calea Lactee.

Calea Galactee

Pamflet în versuri

NESIMȚITUL ANONIM de Submarin Cosorescu

Zic: bună ziua, mă numesc domnul Tigoare –

scuip, beau, fumez, mănânc seminţe şi înjur

unde vreau eu şi cum vreau eu, la întâmplare,

şi de părerea voastră, zău, mă doare-n...cot!

 

Sunt un colţar re/cunoscut printre lichele

cu capul sec: şmecheri cretini, cu şlapi şi gugi,

babacii mei mi-s maimuţoi de şapte stele,

convivii mei mi-s cicisbei şi mameluci!

 

Mă simt imun gherţoi în şleahta mea murdară,

am tot ce vreau ziua şi noaptea...şi vă jur:

manipulez/driblez mulţimea voastră chioară,

sunt parazit, mă doare-n bască şi în...cot!

 

Zic: bună ziua, mă numesc domnul Tigoare –

sunt înarmat cu complimente până-n dinţi,

voi m-aţi făcut aşa de prost şi-aşa de mare –

hai, spor la muncă, dragii mei tălâmbi părinţi!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte impresii din autobuzul plecat în spațiu

* Din autovehiculul propulsat pe acoperișul Pământului nu se văd găurile în asfalt apărute după ploile abundente de luna trecută. “Chiar mă uitam cu o bătrână, care îmi luase abuziv binoclul din mână, dar nu se observă. Doar știi că e strada X în acea zonă și presupui unde ar fi și craterul. Sau gaura neagră, ca să fim în ton cu vizita deasupra planetei”, ne-a declarat Jeff Bezos de Mazepa.

* “Mă uitam de acolo, de la cucurigu, și părea că văd un traseu de telegondolă de la turnul TV la vale, cum voiau băieții din PNL Galați. Așa se vedea, jur, dar apoi mi-am dat seama că e doar meridianul nu-știu-care”, și-a amintit al nostru plecat preț de o oră în universul larg.

* Se observă și zona metropolitană a Galațiului. De sus, se jură cu mâna pe inimă omul de afaceri sedentar transformat în călător printre stele: “Se vede zona aia pomenită de USR-PLUS. Asta nu înseamnă că va și exista din punct de vedere administrativ.”

* Cel mai probabil sunt vizibili și țânțarii din autobuzul Transurb teleportat pe orbită. Am solicitat dovezi, însă nu le-am primit. Prin urmare, nu credem și această ipoteză.

Mersul Bezos Face Piciorul Frumos

Apă-Canal ne repară și mașinile

Ai aflat mai întâi din "Viața liberă" că potopul (foto) din luna iunie se va regăsi în august pe facturile Apă-Canal. În ciuda proverbului urban “Cine a plouat să strângă”, fosta regie locală va umfla de cinci ori mai mult facturile pentru apa pluvială scursă din ceruri. Pardon, scrie chiar pe site-ul acestei organizații: „Serviciul include colectarea, transportul și epurarea apelor meteorice.” E adevărat, pentru unii dintre gălățeni, ploile au venit la pachet cu grindă și vijelii, iar mașinile acestora au suferit avarii serioase. E lesne de înțeles cine le va repara: Apă-Canal.

Papă-Canal

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3877 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iulie 2021 14:12