Primii turiști spațiali au revenit pe Pământ

Primii turiști spațiali au revenit pe Pământ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primul echipaj al unei nave cosmice format numai din civili a revenit pe Pământ după un voiaj de trei zile la bordul capsule SpaceX Crew Dragon. Capsula a amerizat în largul coastei Floridei. După ce a călătorit cu mai mult de 27.000 de kilometri pe oră, nava a folosit pătura groasă de aer a Pământului pentru a încetini, exteriorul navei atingând temperaturi de aproape 2.000 de grade în acest proces. Capsula Crew Dragon a folosit scutul termic pentru a proteja echipajul împotriva căldurii intense și a acumulării de plasmă în timp se îndrepta spre ocean. După ieșirea din nava spațială, echipajul a fost văzut zâmbind și făcând semn către camerele de televiziune.

Jared Isaacman, în vârstă de 38 de ani, este patronul unei companii de servicii financiare şi un pilot experimentat. El a plătit SpaceX zeci şi zeci de milioane de dolari pentru a trăi aceste momente (preţul exact nu a fost dezvăluit), conform AFP, citat de Agerpres. El a oferit trei locuri unor necunoscuţi: Hayley Arceneaux, asistentă medicală de 29 de ani devenită americanca cea mai tânără care a mers vreodată în spaţiu, Sian Proctor, o geoloagă de 51 de ani, şi Chris Sembroski, 42 de ani, un veteran al forţelor aeriene americane.

Misiunea Inspiration 4 a avut drept obiectiv să atragă finanţări de 200 de milioane de dolari pentru spitalul de copii St. Jude şi să studieze efectele spaţiului asupra acestui echipaj format doar din astronauţi amatori. Cu toate acestea, scopul final este acela de a demonstra că, odată cu lansarea în cursa pentru turismul spaţial a unor companii private precum SpaceX, sejururile în spaţiu sunt accesibile şi persoanelor obişnuite, chiar dacă rămân pentru moment rezervate celor mai bogaţi.

Citit 877 ori Ultima modificare Duminică, 19 Septembrie 2021 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.