William Shatner, cel mai vârstnic turist spațial

William Shatner, cel mai vârstnic turist spațial
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Capsula "New Shepard", construită de compania Blue Origin, care a avut la bordul său patru pasageri, inclusiv pe actorul William Shatner, devenit celebru pentru interpretarea personajului Căpitanul Kirk în serialul TV "Star Trek", a aterizat cu bine, miercuri, în vestul statului american Texas, după o călătorie de câteva minute în spaţiu, informează AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Actorul canadian a devenit, la 90 de ani, cea mai vârstnică persoană din lume care a călătorit în spaţiu. Acesta a fost cel de-al doilea zbor cu echipaj uman al vehiculului spaţial dezvoltat de Blue Origin, o companie deţinută de miliardarul Jeff Bezos, care doreşte să devină un jucător important în sectorul turismului spaţial.

Deocamdată, nu se ştie dacă William Shatner a fost invitat să zboare în regim de gratuitate cu New Shepard sau dacă starul canadian a plătit o sumă considerabilă pentru un loc la bordul capsulei spaţiale.

Miercuri, capsula "New Shepard" a transportat un echipaj compus din patru civili la o altitudine de circa 106 kilometri, dincolo de Linia Karman, care marchează graniţa dintre atmosfera Pământului şi spaţiu.

Citit 1005 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Octombrie 2021 21:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.