A murit cea mai faimoasă tigroaică din India

A murit cea mai faimoasă tigroaică din India
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea mai faimoasă tigroaică din India, care a fost supranumită "Super-mama" după ce a născut 29 de pui pe parcursul vieţii, a murit weekendul trecut, declanşând un val de tristeţe în rândul cetăţenilor acestei ţări, informează DPA, preluată de Agerpres. Tigroaica a murit din cauza vârstei înaintate, la Pench Tiger Reserve, din centrul Indiei, a declarat directorul acestui parc, Ashok Kumar Mishra, potrivit căruia felina avea vârsta de 16 ani. Ea era cunoscută şi sub numele de "Collarwali" în hindi, întrucât a fost prima felină din rezervaţie care a primit o zgardă cu semnal radio, în 2008.

"Este rar ca o tigroaică să nască 29 de pui, inclusiv cinci într-o singură sarcină, şi să crească până la maturitate 25 dintre ei. Probabil că acesta este motivul pentru care a primit titlul de <Super-mama> din partea iubitorilor de animale", a declarat directorul parcului zoologic.

Felina era preferata vizitatorilor rezervaţiei şi a fost adeseori descrisă în presă drept cel mai fotografiat tigru din lume.

După moartea ei, presa indiană a prezentat imagini cu mai mulţi localnici care au asistat la incinerarea tigroaicei, realizată într-o ceremonie care a respectat ritualurile hinduse. Unii dintre participanţi purtau ghirlande de flori, alţii îşi ţineau mâinile împreunate şi se rugau. Reţelele de socializare au fost luate cu asalt de numeroşi indieni care au publicat mesaje prin care i-au adus ultime omagii şi şi-au luat adio de la "Collarwali".

Experţii în fauna sălbatică susţin că tigroaica a jucat un rol-cheie în conservarea populaţiei de tigri din acea rezervaţie naturală, care numără în prezent peste 130 de exemplare. India este ţara în care trăieşte 75% din populaţia mondială tigri, iar programele sale de conservare au avut succes. În urma unui recensământ din 2018, numărul tigrilor din această ţară a fost de 2.967.

Citit 361 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.