Precizări primite la redacție. Mărgărit: „Nu sunt eu escrocul de pe Tinder” (PAMFLET)

Precizări primite la redacție. Mărgărit: „Nu sunt eu escrocul de pe Tinder” (PAMFLET)
Deputatul Mărgărit, pe afișul celui mai comentat film de pe Netflix
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Viața bate filmul. Și-așa nu aveau prea multă treabă pe la Parlament: ai noștri aleși s-au luat în bâză după ce pe cea mai frecventată platformă de streaming a fost lansată o producție cu titlu incitant. Na, belea!

Rumoare, se întâmplă ceva

Unul dintre cele mai comentate filme din ultima perioadă, "Escrocul de pe Tinder", aflat pe primul loc în topul vizionărilor Netflix din România, a produs rumoare și în mediul politic de la noi. Ne referim la cel dulce, de Dunăre. Câțiva parlamentari PNL, care de altfel se presupune că fac casă bună cu social-democrații, și-au dat coate după apariția acestui titlu mai mult decât îndrăzneț. La cantina Casei Poporului, acolo unde semnează condica, ei au lansat bârfa că producția celebrei platforme de streaming se bazează pe o vedetă gălățeană, și anume deputatul Marius-Mitică Mărgărit, singurul om politic din oraș al cărui cont de pe Tinder a devenit public.

Dialog încins între tabere

"Mitică, escrochezi cucoanele pe Internet, nu-i așa?", l-au tachinat George Stângă și Onuț Atanasiu, iar soldatul credincios al PSD-ului n-a gustat gluma. "O să vă zic la Fotea și Pucheanu, n-o să mai pupați nimic în orașul ăla!", a replicat amărât Mărgărit, zis "Ciasuri", iar Stângă a părut că se panichează. Când colegii din coaliție nu prea știu de glumă, în condițiile în care Galațiul este condus de sus până jos de formațiunea politică a lui Marcel Ciolacu, e de preferat să spui doar bancuri cu Bulă și, poate, cu blonde, dacă îți mai permite corectitudinea politică. "M-a mâncat limba să mă pun cu nebunul ăsta", și-a reproșat în gând președintele liberalilor gălățeni.

Confesiunea lui Mitică

Deputatul Mărgărit, încolțit de glumița încasată la Parlament, ne-a contactat pagina de Pamflet pentru a face câteva precizări esențiale. Astfel le-a numit el. "Vreau să știe toți gălățenii, dar mai ales doamnele singure, și nu numai ele, că nu am excrocat (sic!) pe nimeni, că nu sunt excroc (sic!) și că sunt cinstit cu toată lumea. Eu, de aia mi-am făcut cont pe Tinder, ca să cunosc oameni și femei. Mai ales femei. Dar eu sunt mai pătimaș, așa, că tot vine Valentine's Day. N-am văzut încă filmul ăsta de pe Netflix, dar mă și strânge inima să nu-l văd, că mi-ar face rău. Eu eram la ședință, când Simion de la AUR s-a dat la Virgil, iar eu, ca chestor, trebuia să intervin", ne-a declarat Marius-Mitică, eliberat sufletește după această confesiune de cinci stele. Îl credem pe cuvânt.

În Tinder cât te ține plapuma

Pamflet în versuri

BALADA BLONDEI BOLNĂVIOARE de Submarin Cosorescu

Blonda sub acoperire/ - lungă, naltă şi sfrijită -

poartă fes cu atârnele/ şi gugi cu inscripţii peste,

cară ghete cu şenile,/ cabluri, fiţe, şurubele -

cred că are treabă mare,/ d-aia zbiară ştiri funeste

la un aparat de „firmă”,/ despre ce-a făcut azi-noapte,

despre cum s-a dat în stambă,/ uite-aşa, fără perdele -

despre una, despre alta/ - nişte bazaconii crase -

cred că a „servit”, sărmana,/ untişor cu pui de lele!

Zic: te rog frumos, frumoaso.../ triumfala ta urlare

nu-i deloc la ea, acasă,/ chiar de vrei să pară blândă,

spargi timpane, strici decorul,/ ai un aer de paiaţă

prinsă cu motanu-n traistă/ şi cu făt-haihui la trântă!

Zice-un nene: fii pe pace,/ nu strica orzul pe gâşte,

nu mai bate apa-n piuă.../ chiar nu vezi că-i crisalidă

şi pedantă şi botoasă/ şi precoce şi-ntr-o doagă? -

bine că nu-(ţi) dă din gesturi.../ bine că-i acoperită!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

"Să zicem că e un oraș"

* Serialul "Totul despre sex" ar putea avea legătură cu același personaj din partidul aflat pe primul loc în preferințele românilor, potrivit celor mai recente sondaje. Mai bine căutăm vreun thriller sau o telenovelă în care nu se prăbușește nicio textilă de pe corpul uman.

* "Moartea domnului Lăzărescu" a fost rescrisă în toamna anului trecut, la Spitalul Județean. Cinefilii care consumă tone de pop-corn pariază că această variantă bate la scor lungmetrajul lui Cristi Puiu.

* Documentarul "Să zicem că e un oraș", prezent tot pe Netflix, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Titlul este sugestiv și poate fi împrumutat de orice urbe care suferă după mult râvnita sa condiție. Îl mai ținem puțin pe la noi, are ceva potențial.

* "Fabrica de Bani" (Casa de Papel, titlul original) n-are nicio legătură cu mediul privat din Galați. Iar dacă ar avea, acel segment de mediu așa-zis privat ar trebui suspectat că se află în prelungirea vreunui abonament la licitațiile publice. Nu există așa ceva, așadar acest titlu l-am scos noi din burtă.

* Am căutat un titlu care să îmbrățișeze garajiada, epocă în care municipiul reședință de județ s-a scăldat decenii. Să-l alipim narațiunii din "Southpark"?

Cinefile de poveste

Candy-crush, pe timpul grevei

Angajații Prefecturii Galați s-au aflat joi într-o grevă de avertisment de o oră, alături fiindu-le colegii din alte 30 de instituții similare din România. De principiu, oamenii vor lefuri mai mari, dar și un alt statut. Un paznic al Prefecturii gălățene ne-a povestit că momentul de joi dimineață n-a fost unul special. "Păi, și în celelalte zile e la fel. Se stă la cafele, la bârfă, la hăhăială. Și se joacă jocuri pe telefon, e ăla cu multe bile și butoane, care face un zgomot de nu-mi permite să adorm în post. Deci, a fost și n-a fost grevă", ne-a mărturisit el. Candy-crush, acesta e numele jocului.

Grefa spontană

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2999 ori Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 20:50