Un sfert dintre angajaţii români și-au găsit parteneri la locul de muncă

Un sfert dintre angajaţii români și-au găsit parteneri la locul de muncă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un sfert dintre angajaţii români spun că au avut, în ultimii doi ani, relaţii romantice la locul de muncă, în ciuda faptului că jumătate dintre ei consideră că o astfel de legătură la job poate scădea productivitatea, potrivit unui sondaj de Valentine’s Day, realizat de platforma de recrutare BestJobs.

"Relaţiile interumane au fost afectate în ultima perioadă, întrucât pandemia şi condiţiile sanitare au limitat interacţiunile sociale şi au redus şansele oamenilor de a întâlni persoane noi. Locul de muncă oferă însă contextul potrivit pentru menţinerea interacţiunilor constante şi, astfel, apropierile dintre oamenii care lucrează împreună sunt mai facile. Poate de aceea un sfert dintre angajaţii români au declarat că au avut în ultimii doi ani relaţii romantice la muncă", arată sondajul realizat de platforma de recrutare.

Când vine vorba despre relaţiile la locul de muncă, părerile sunt împărţite, astfel că o parte importantă (29 la sută) se declară împotriva lor, în timp ce 23 la sută dintre repondenți afirmă că acestea sunt binevenite. Pentru a nu oferi motiv de bârfă la birou, 41 la sută dintre repondenţi au declarat că şi-ar ţine relaţia ascunsă de văzul colegilor, dacă ar dezvolta o pasiune pentru cineva cu care îşi împart activitatea, în timp ce un sfert dintre ei spun că nu ar avea o problemă în a-şi afişa sentimentele.

În ceea ce priveşte politica companiilor în raport cu relaţiile la locul de muncă, doar una din zece are o politică clară şi se poziţionează vehement împotriva acestora. Din declaraţiile repondenţilor, 12 la sută au avut colegi care au fost sancţionaţi sau chiar concediaţi pentru că au încălcat politica firmei privind relaţiile romantice la locul de muncă.

Citit 1301 ori Ultima modificare Duminică, 03 Aprilie 2022 00:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.