Beton! Proiect de modernizare a Parcului Viva
Foto: Marian Calestru

Beton! Proiect de modernizare a Parcului Viva
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

„Gata, îl betonează şi pe acesta!”, este temerea gălăţenilor care ne-au semnalat că Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat o achiziţie publică pentru: studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, necesare obiectivului de investiţii „Modernizare Parc Viva”. Valoarea estimată a contractului este de 70.000 de lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până pe 14 aprilie 2022.

Potrivit caietului de sarcini, autorităţile au ajuns la concluzia că parcul are nevoie musai de o piaţetă, pentru a se armoniza cu „Centrul de granit al oraşului”. Principala misiune a proiectanţilor va fi să găsească amplasamentul cel mai potrivit pentru zona dalată cu granit care urmează să găzduiască evenimente, iar una dintre opţiuni o reprezintă desfiinţarea iazului cu peştişori, una dintre principalele atracţii ale zonei de relaxare. Din cauza problemelor repetate apărute la podul de lemn, care a tot avut nevoie de reparaţii, autorităţile se gândesc să facă o economie, betonând zona. Totodată, afirmă că e discrepanţa prea mare între spaţiul verde şi alei, prin urmare vor să „regleze” situaţia.

Ar mai fi de spus că parcul a fost inaugurat pe 1 noiembrie 2013, deci se află în afara perioadei de garanţie. Rămâne de văzut cum va arăta în final cel mai verde (încă) parc al Galaţiului.

Citiţi amănunte AICI.

Citit 4989 ori Ultima modificare Duminică, 03 Aprilie 2022 12:26

Mai multe din această categorie: