Minerale sub formă de flori

Minerale sub formă de flori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Miniexpoziţia de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, din colecţia Dănăilă Pazvante, s-a redeschis în această perioadă *

O mică parte din colecţia impresionantă de minerale, deţinută de tecuceanul Vasile Dănăilă Pazvante, poate fi admirată în această perioadă, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

Miniexpoziţia de minerale adunate din diferite colţuri ale lumii, de aproape toate culorile, de dimensiuni mai mici sau mai mari, s-a redeschis de curând, în holul muzeului.

„Cu cât are dimensiuni mai mari, un exponat de acest gen câştigă în valoarea estetică. Totuşi, mineralele nu se diferenţiază după acest criteriu, ci după altele, precum culoare, formă, structură, densitate, clivaj”, ne-a explicat muzeograful Cornelia Şuster, invitându-i pe gălăţenii care nu au văzut încă expoziţia să nu întârzie să o facă.

Nu de alta, dar vor admira o serie de exponate nu doar frumoase, ci şi extrem de valoroase, ţinând cont de faptul că întreaga colecţie este evaluată la aproximativ 700 de euro.

Explicaţie foto: Florile-minerale au început „să crească” în urmă cu câteva milioane de ani

Citit 597 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.