De la performanţa în handbal, la canto şi actorie. Alexia Mocăniţă din Galaţi, pe scena „Românii au talent” (VIDEO)
Foto: Pro TV

De la performanţa în handbal, la canto şi actorie. Alexia Mocăniţă din Galaţi, pe scena „Românii au talent” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Fostă handbalistă de performanţă, gălăţeanca Alexia Oana Mocăniţă - MAO - studiază Arta Actorului la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, iar vineri seara a dezvăluit o parte din sufletul său, pe scena „Românii au talent”. A interpretat piesa „Hoy Tengo Ganas de Ti”, aparţinând Christinei Aguilera şi lui Alejandro Fernández, şi s-a calificat în etapa următoare a competiţiei Pro Tv, devenite fenomen naţional.

Să dea tot ceea ce e mai bun din ea, asta ştie şi face gălăţeanca Alexia-Oana Mocăniţă, în vârstă de 16 ani. După ce o accidentare a obligat-o să renunţe la handbalul de performanţă, gălăţeanca s-a dedicat artei şi a ales secţia de actorie a Liceului „Dimitrie Cuclin”, unde este elevă în clasa a X-a.

„Consider că este o specialitate prin care mă pot exprima şi pot arăta emoţia, ca şi la canto”, a mărturisit.

„Iniţial, am făcut handbal de performanţă, opt ani, dar n-am mai continuat. Când eram în lot şi aveam un meci foarte important, am vrut să dau tot cei mai bun din mine şi m-am accidentat, iar după accidentare am fost pusă pe banca de rezervă. Văzând că tot nu-mi trece - am avut două întinderi - am zis să mă apuc de altceva”, a povestit Alexia.

Conform Pro Tv, s-a înscris la cursurile de canto, a intrat la Liceul de Arte. A cântat pe mai multe scene mici din România. De doi ani studiază chitară și pian.

Alexia Mocăniţă este eleva Emiliei Savu la clasa de canto muzică ușoară a Şcolii de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", iar despre performanţele ei aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă".

Pe scena "Românii au talent" gălăţeanca a interpretat piesa „Hoy Tengo Ganas de Ti”, aparţinând Christinei Aguilera şi lui Alejandro Fernández.

Jurizare cu emoţii

„Ai ales un cântec atât de frumos, atât de pasional! Interpretarea ta este la început de drum, şi ai ales o piesă foarte grea şi cred că se poate şi mai bine. Îţi urez succes în drumul acesta frumos, dacă asta vrei să faci”, a exclamat Andra.

„Vă promit că voi lucra pentru a mă perfecţiona”, a promis gălăţeanca.

„Alexia, cred că mai ai mult de muncă, din partea mea, pentru astăzi, din păcate, ai un NU”, a spus Mihai Bobonete.

„Din partea mea, din păcate, ai un DA”, a anunţat Andi Moisescu.

„Nu pot să-i dai aripile unui om are aspiră la ceva aşa frumos! La a fi pe scenă, la a cânta. De aceea, chiar dacă poate unii nu vor fi de acord cu o astfel de decizie, eu spun DA”, a exclamat Andra.

Ca între actori, Dragoş Bucur s-a jucat puţin cu emoţiile gălăţencei: „Eu cred că tu eşti o fată poate să suporte fără problemă o înfrângere pentru că ştie că la următorul o să câştige. Pentru tineri, pentru un adolescenţi, un moment ca acesta din seara asta poate să schimbe complet drumul în viaţă. Acestea fiind spuse, în seara asta o să ai şi de la mine un DA”.

Alexia s-a calificat în etapa următoare la „Românii au talent”, iar noi îi ţinem pumnii ca să ajungă cât mai departe.

Vezi aici cum a cântat Oana Mocăniţă!

Citit 1904 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.