Lăcrimează un iepuraș din Grădina Publică! Minune în municipiul Galați

Lăcrimează un iepuraș din Grădina Publică! Minune în municipiul Galați
A plâns iepuroiul și când l-am fotografiat noi. Ce l-o fi supărat atât de tare?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

N-o luați ca pe o blasfemie, e ultima noastră grijă să amestecăm sărbătorile pascale propriu-zise cu glumele, iar din text veți afla despre ce este vorba. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în reședința județului.

Anomalie sau miracol?

De câteva zile, unele zone ale Galațiului sunt împodobite cu decorațiuni specifice Sfintelor Paști. Pe lângă ouă și lumânări, s-au lipit de sărbătoare și iepurașii. Sau iepuroii, câtă vreme sunt gigantici. Aceste elemente decorative pot fi admirate la Inelul de Rocadă, la rondoul Ceas din Micro 19, în Grădina Publică, dar și în alte puncte ale municipiului, rețelele sociale fiind deja împânzite cu poze făcute de curioșii care ies seara la plimbare. Interesant este faptul că mai mulți gălățeni au sesizat o anomalie, cu toate că noi i-am spune direct minune: un dințos din Grădină varsă lacrimi aurite. Se smiorcăie, am putea concluziona la o primă vedere, însă el plânge de-a binelea.

Posibile explicații

Mulți dintre concitadini sunt convinși că asistă la miracole care nu pot fi explicate, am și deplasat în acest sens carul de reportaj al paginii de Pamflet, chiar dacă aveam și alte treburi în această perioadă a anului. "Cred că lăcrimează, maică, din cauza facturilor la curent electric care vor veni asupra Primăriei, alt motiv nu văd", ne-a onorat o pensionară cu opinia sa. Un cetățean între două vârste a încercat să fie mai direct: "Iepurele ăsta de Paști dă apă la șoareci, cum se spune, din cauza licitațiilor. Nu se știe ce contracte cu dedicație au venit. Rupe cu plânsul ca să ne dăm noi seama că e combinație la mijloc".

A fost Moș în altă "viață"

N-am fost mulțumiți de declarațiile culese în Grădina Publică și am apelat la sprijinul unui maestru păpușar. "Doamnă, domnule, iepurașul acesta, chiar dacă nu observați asta, are suflet, e mânat de sentimente și nu-i convine ceva. Dacă stau și mă gândesc, că eu locuiesc chiar prin preajmă, cred că nu-i convine bietului urecheat ideea că a fost confecționat dintr-un Moș Crăciun sau dintr-un ren care a împodobit cartierul în toiul iernii. Să fii Moș în decembrie și acum să te transformi în personaj sperios, nu e tocmai comod. Eu încerc să citesc și printre rânduri, dar poate fi și ceva legat de bugetul Galațiului, de ce nu?", și-a dat cu părerea artistul dunărean.

Iepuri Si Muove

Pamflet în versuri

IDIOTUL din TRAFIC de Submarin Cosorescu

Eu sunt idiotul din trafic:/ strig, scuip, claxonez, zvârl chiştoace,

parchez unde vreau, zic vulgare,/ fac ture încolo şi-ncoace...!

Şi hurui motorul întruna.../ şi dau din manele... nu-mi pasă

că tulbur şi pruncul din pântec,/ şi visul, şi luxul din rază!

Mă doare-n cu...(ştiţi tocmai unde)/ de cei care-şi fac indignare,

de cei care nu mai suportă/ tâmpenia mea de tigoare,

de cei care-mi văd nesimţirea/ întreagă, pe spate, pe faţă,

la prânz, dimineaţa şi seara.../ n-am milă de nimeni, mi-i greaţă

de tot ce-nsemnează purtare/ atentă-n cutumă şi-n lege:

eu sunt idiotul din trafic,/ suntem foarte mulţi... se-nţelege

cam cât ţine-ntinderea noastră/ de neamuri scrântite şi proaste

şi fără de leac într-o ţară/ cu junghiul şi sula în coaste!...

De vreţi să-ntronaţi liniştire-n/ cest spaţiu sluţit demografic,

porniţi chiar acum îndreptarea:/ zvâr-liţi ne-sim-ţi-tul din tra-fic!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Opoziția din Parcul Cloșca

* Se zvonește că Primăria municipiului ar fi dorit să instaleze iepurași ornamentali și în Parcul Cloșca, dar a trebuit să se lovească de opoziția Sindicatului Șobolanilor Naturali și Liberi (SȘNL) din zonă. "Abia acesta ar fi un sacrilegiu, s-ar încălca niște drepturi. N-avem chef să mergem până la Haga, ca să ne judecăm, că trebuie să mai arunce unii niște gunoaie prin Valea Țiglinei, ca să avem și noi ce ronțăi, că ne paște și pe noi criza alimentară", a declarat liderul SȘNL.

* Un ou uriaș montat în Micro 19 ar avea Salmonella, susține președintele unei asociații de proprietari din vecinătate. Nou venit la Galaţi, Cattani de la Protecția Consumatorilor consideră falsă această informație: instituția e prinsă cu controalele din piețe și oricum n-ar avea timp să calce și această pistă.

* Lumânările de sărbătoare ar putea rămâne aprinse și după data de 2 mai, când ar trebui ca atmosfera de basm să fie împachetată. Ar trebui să avem puțină lumină stradală și după zilele speciale, nu-i așa? Doar n-o să se plătească singure facturile la energie electrică.

Jalea Țiglinei

Îşi amanetează soacra pentru un loc de parcare

Vi se pare că suma de 6.510 lei, licitată pentru un loc de parcare în Mazepa II, este un record care nu poate fi depășit? Înseamnă că aveți așteptări prea mici de la viață. Conform unor angajați ai municipalității gălățene, un domn bine din oraș a propus la o licitație din Micro 40 amanetarea propriei soacre. "O să credeți că e doar o glumă misogină sau spuneți-i cum doriți! Nu, alte valori nu am, ea e valoarea mea cea mai de preț", s-ar fi justificat gălățeanul care se află în căutarea unei bucăți de asfalt pentru autoturismul din dotare.

Parcare pe care

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2287 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Aprilie 2022 20:00

Mai multe din această categorie: