Cine a făcut parte din juriul României la Eurovision și ce note a dat

Cine a făcut parte din juriul României la Eurovision și ce note a dat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În sfârșit, TVR a binevoit să dezvăluie componența juriului României pentru Eurovision și notele acordate fiecărei țări. Un comunicat de presă în acest sens a fost postat pe pagina sa de Facebook de jurnalistul Dan Cristian Turturică, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

„Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

Moldova - 12 puncte;

Grecia - 10 puncte;

Polonia - 8 puncte;

Olanda - 7 puncte;

Azerbaidjan - 6 puncte;

Australia - 5 puncte;

Italia - 4 puncte;

Spania - 3 puncte;

Finlanda - 2 puncte;

Lituania - 1 punct.

Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un «substitut» calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.

Televiziunea Română mulțumește public celor care au fost alături de România și au susținut reprezentantul nostru, wrs, în concurs, din sală sau din fața micilor ecrane”, se arată în comunicatul de presă.

Reamintim România nu şi-a putut anunţa punctajul juriului naţional, prezentatorii show-ului explicând că nu a putut fi realizată conexiunea cu ţara noastră. În locul Edei Marcus de la TVR, Martin Osterdahl, coordonatorul concursului Eurovision 2022, a fost cel care a anunţat cele 12 puncte acordate de România Ucrainei. Iată și celealte punctaje atribuite juriului român: Suedia - 10 puncte, Marea Britanie - 8 puncte, Portugalia - 7 puncte, Austria - 6 puncte, Elveţia - 5 puncte, Italia - 4 puncte, Olanda - 3 puncte, Grecia - 2 puncte, Spania – 1 punct.

Citit 2461 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.