Javier Bardem revine pe marile ecrane din România

Javier Bardem revine pe marile ecrane din România
„Cel mai tare şef”, un film cu accente tragicomice
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai momentului, câştigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya şi Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din "Cel mai tare şef/ El Buen Patron", cea mai nouă comedie a multipremiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din ţară pe 4 noiembrie, potrivit news.ro.

Pelicula a obținut multiple premii Goya, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor într-un rol principal, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună muzică, Cel mai bun montaj. Premiera internaţională a avut loc pe 15 octombrie 2021 în Spania, filmul obţinând peste 6,5 milioane de dolari la box-office-ul mondial.

"Cel mai tare şef" este o comedie dramatică ce spune povestea angajaţilor companiei spaniole Básculas Blanco, o organizaţie care produce cântare industriale, şi care aşteaptă vizita iminentă a unui comitet care va stabili dacă merită sau nu Premiul local de Excelenţă în afaceri. Astfel totul trebuie să fie perfect. Proprietarul companiei, Blanco (Javier Bardem), face toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele angajaţilor săi. Blanco joacă un rol foarte important în această poveste tragicomică a unui ecosistem industrial. Cu toate că filmul este o comedie, apasă puncte sensibile ale societăţii de azi şi examinează cu atenţie relaţiile personale şi profesionale din cadrul unei afaceri de familie care coordonează sute de muncitori.

"Iscusit, fermecător şi manipulator, Blanco este cel care ţine degetul pe cântar, cel care trage sforile după bunul plac. Blanco este un personaj carismatic, un jucător care se implică fără ruşine în viaţa personală a angajaţilor săi pentru a îmbunătăţi productivitatea companiei. Un personaj cu care ne identificăm, în ciuda naturii sale lipsită de scrupule. Cred într-un cinema complex şi ambiţios din punct de vedere artistic, unul care să arate lumii cine suntem cu adevărat şi care, în acelaşi timp, reuşeşte să ne amuze şi să ne provoace din punct de vedere emoţional, fără să ne dezicem de adevăr şi de lirismul vieţii. Acesta este cinemaul care demonstrează ceea ce suntem şi ceea ce vom deveni într-o bună zi", declară regizorul Fernando Leon de Aranoa.

"Cel mai tare şef" este un portret al depersonalizării şi al deteriorării relaţiilor profesionale, o autopsie a epocii în care solidaritatea, etica şi binele comun par să fi fost şterse de pe contractul angajatului.

Citit 1084 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.