Cum să vă protejați câinele de teroarea pocnitorilor

Cum să vă protejați câinele de teroarea pocnitorilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Și astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi care să vă ajute să vă înțelegeți și îngrijiți mai bine prietenii necuvântători. Săptămâna trecută prezentam, ca pe un exemplu de bună practică, măsura luată de Primăria municipiului Tulcea prin care comercializarea articolelor pirotehnice este interzisă în piețe și pe domeniul public. Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", până după Anul Nou, şi polițiștii gălățeni vor fi cu ochii pe tot ce înseamnă comercializare și folosire de materiale pirotehnice. Numai că, în ciuda măsurilor ferme anunțate de autorități, nu vom scăpa de tirul petardelor.

Tocmai de aceea considerăm că sunt binevenite sfaturile publicate de Asociația Kola Kariola, pe pagina sa publică de Facebook.

"A început nebunia pocnitorilor, a bubuielilor și artificiilor! Mii de câini se pierd, mor, rămân traumatizați după sărbători. Bucuria unora este drama altora. Toate animalele sunt înnebunite de frică de la zgomotele provocate de pocnitori și artificii! Pentru ei este IADUL pe pământ această perioadă a anului. Este greu să schimbi mentalități în țara asta, dar măcar voi, posesorii de blănoși, aveți grijă de ei!", scrie Kola Kariola.

Iată sfaturile pe care le preluăm și noi, în speranța că vă vor fi de folos:

"Nu ieșiți afară fără să aveți cățeii în lesă! Nu doar că se pierd, dar de la sperietură pot fugi în stradă și pot fi loviți de o mașină. Cei care au câini în curte, să iasă să verifice din când în când starea lor. Poate cei mai afectați sunt câinii care stau afară, pentru că se simt complet expuși în fața pocnitorilor. Încercați să îi liniștiți, dar purtându-vă calm, fără să le alimentați mai mult starea de frică. Eventual, să le puneți la gât zgărduțe pe care să apară scris numele cățelului și un număr de telefon de contact în caz de fug de la sperietură. Ideal ar fi să fie și ei primiți în casă în această perioadă a anului. În casă puteți da muzica mai tare sau televizorul cât să acopere zgomotul pocnitorilor. În noaptea de Revelion încercați să nu-i lăsați singuri acasă sau, dacă îi lăsați, exact cum am explicat mai sus, să fie muzica la un volum mai măricel, cât să acopere zgomotul. Dacă găsiți un câine debusolat, încercați să-l țineți pe loc, să-l calmați, poate fi un câine pierdut. Postați în grupurile de urgențe (ex: Sos Animal Rescue)", vă sfătuiesc salvatorii de animale de la Kola Kariola.

Citit 886 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2022 10:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.