Orgasmul te ajută să dormi mai bine

Orgasmul te ajută să dormi mai bine
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poate că, seara, după o zi lungă și grea, nu prea mai aveţi chef de nimic. Întrebare: cum vă relaxaţi, totuşi? Ce faceţi? Staţi la televizor, vă puneţi un film sau daţi scroll pe telefon până adormiți? Sexul e probabil ultimul lucru la care vă gândiţi, când sunteţi epuizaţi. Ei bine, se pare, însă, că sexul este tocmai cheia pentru un somn odihnitor. 460 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani au participat la un studiu în cadrul căruia întrebările s-au axat pe calitatea somnului după sex. 64 la sută dintre respondenţi au spus că somnul lor este mult mai adânc, dacă fac sex înainte să adoarmă. Şi asta deoarece orgasmul induce un somn mult mai profund şi te scoate din sfera grijilor zilnice, scrie www.entitymag.com

Mai multe cercetări făcute în domeniul somnului au scos în evidenţă faptul că actul sexual nu doar că te extrage din obositoarea rutină zilnică, dar şi că te ajută să ai un somn mai profund şi, implicit, mai odihnitor.

Oxitocina este sedativul natural al omului

Potrivit cercetătorilor, orgasmul femeii are calitatea de a induce un somn mai bun datorită producţiei crescute de oxitocină, care îmbunătăţeşte considerabil ciclul REM al somnului. La bărbaţi, producţia de oxitocină indusă de orgasm se traduce prin instalarea unui somn mai liniştit.

Tocmai de aceea este indicat să înlocuiţi timpul pe care-l petreceţi dând scroll pe telefoane cu mai multe momente prelungite de intimitate. Poate că nu e nevoie să fii cercetător în problemele somnului pentru a-ţi da seama de efectele benefice ale sexului descrise de oamenii de ştiinţă.

Citit 1634 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.