Motive pentru care un prezervativ se poate rupe

Motive pentru care un prezervativ se poate rupe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cedarea prezervativului este unul dintre coşmarurile celor care nu sunt pregătiţi să aibă copii, mai ales dacă există și riscul de a contracta o boală. Deschiderea greșită a prezervativului poate provoca ruperea acestuia. De aceea, ar fi ideal să eviţi folosirea dinţilor sau a foarfecelor. Cel mai bine ar fi să urmezi instrucţiunile, dacă există, eventual să-l împingi în interiorul ambalajului înainte de a rupe ambalajul, scrie clickpentrufemei.ro.

De obicei, prezervativele sunt bune doi-trei ani după data fabricării, dar, la un moment dat, expiră. Dacă un prezervativ a depășit data de expirare, n-ar trebui să te surprindă ruperea acestuia. Materialul se degradează și rezistenţa se pierde.

Pont: Nu-l folosi dacă este lipicios, uscat sau rigid!

În privinţa prezervativului, mărimea chiar contează, mai ales când nu ţi se potrivește. Unul prea mic se poate rupe. Nu trebuie să fie nici prea strâns, nici prea larg. Nu în ultimul rând, depozitarea greşită poate determina deteriorarea prezervativului. Nu trebuie expus la căldură sau la frig extrem, pentru că latexul poate fi afectat. Prin urmare, evită să-l păstrezi în portofel ori în torpedoul maşinii. Alege un loc uscat și răcoros, unde nu există riscul să fie spart, îndoit sau frecat. Dulapul cu medicamente sau noptiera sunt cele mai potrivite.

Citit 933 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.