Renunţaţi la partidele rapide de sex, dacă vreţi un copil!

Renunţaţi la partidele rapide de sex,  dacă vreţi un copil!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un nou studiu le vine în ajutor cuplurilor care-și doresc un copil și le oferă noi informaţii despre ce trebuie făcut pentru a-și spori șansele de a concepe unul. Cei care-și doresc o familie trebuie să ţină cont de câteva lucruri deloc imposibile. În primul rând, dacă-ţi dorești un copil, e recomandat să renunţi la partidele rapide de sex, concentrându-te, în schimb, pe a vă simţi bine în dormitor. Simplu, nu?

Aceste două lucruri au rezultate uimitoare - în cazul bărbaţilor, dacă aceștia se simt bine între așternuturi, le crește numărul spermatozoizilor, iar femeilor le sporesc șansele să rămână însărcinate. În cadrul studiului citat, numărul spermatozoizilor bărbaţilor a crescut cu 58 la sută atunci când acestora li s-a dat să urmărească pornografie virtuală (prin intermediul unor dispozitive de augmentare a realităţii - n.r.), fapt care i-a făcut să simtă că participau activ la întreaga experienţă excitantă, spre deosebire de bărbaţii care doar s-au uitat la niște filmuleţe clasice și la imagini explicite de sex, scrie clickpentrufemei.ro.

Comentând rezultatele studiului, coautorul acestuia, Alla Pacey, care este profesor de Sănătate masculină la Universitatea Sheffield, a spus: „Acest studiu confirmă faptul că, dacă ai parte de sex plăcut, îţi crești șansele de a concepe un copil. Nu se rezumă totul la o partidă rapidă de sex avută în acea zi a lunii în care femeia ovulează. Acest lucru dovedește cu vârf și îndesat că bărbaţii produc spermă de calitate superioară în momentul în care sunt mai excitaţi“, a continuat acesta să explice.

Studiul respectiv, publicat în jurnalul de Biologie reproductivă și Endocrinologie, a implicat 63 de donatori, care au produs diverse mostre de spermă într-o clinică. S-a analizat motilitatea spermei în fiecare mostră oferită, pentru a detecta gradul de fertilitate și dacă acei spermatozoizi pot obţine o sarcină sau nu.

Mai mult, bărbaţii erau mai puţin excitaţi atunci când se abţineau de la sex mai mult, lucru care contrazice recomandările obișnuite. De obicei, li se spune bărbaţilor care-și doresc copii să nu ejaculeze înainte de sex un număr anume de ore, pentru a îmbunătăţi calitatea spermei.

Experţii spun că mai este încă nevoie de cercetări pentru a confirma rezultatele acestui studiu, însă, cel mai probabil, aceste lucruri sunt legate - bărbaţii excitaţi mai mult au șanse mai mari să conceapă un copil.

Citit 571 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.