Când se mai încălzește vremea la Galați
Foto: Anca Melinte

Când se mai încălzește vremea la Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Galațiul se află sub Cod galben de vânt până în această seară, la ora 20,00, iar un val de frig se va simți până pe 10 februarie 2023. Vestea bună este că, „începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezelor, când vor fi 6...9 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la valori de -4...0 grade”, conform prognozei meteorologilor români pentru Moldova.

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică estimarea valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 6-19 februarie 2023.

Astfel, în Moldova, până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista şi se vor înregistra maxime termice de -3...2 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14...-8 grade.

În Dobrogea, în prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -2...2 grade și minime de -10...-4 grade, valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie, senzația de frig fiind amplificată în primele zile și de vântul mai intens.

Ulterior, este estimată o încălzire semnificativă a vremii, astfel că după data de 13 februarie va fi mai cald decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 7...11 grade ziua și -2...3 grade noaptea, spun meteorologii.

Regimul pluviometric va fi deficitar și în Moldova, și în Dobrogea. Trecător se vor mai semnala, pe spații mici, ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Citit 3787 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2023 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.