Vibratoarele ar putea fi recomandate de medic

Vibratoarele ar putea fi recomandate de medic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucăriile sexuale precum vibratoarele sunt folosite cu precădere pentru condimentarea vieţii intime sau pentru obţinerea de senzaţii tari în aşternut. Însă beneficiile unor astfel de obiecte nu se opresc doar aici, ele putând avea şi utilizări medicale, cred unii medici.

Se știe deja că orgasmele nu sunt doar plăcute, ci și că aduc numeroase beneficii pentru sănătate: ameliorează posibilele stări de depresie sau de anxietate, ajută la buna funcţionare a inimii şi ridică moralul. Însă la obţinerea orgasmului pot contribui şi jucăriile sexuale, cum este cazul vibratoarelor. Te-ai gândit însă vreodată că aceste obiecte ar fi prescrise de medic?

Într-un studiu publicat în revista medicală Journal of Urology, cercetătorii au analizat beneficiile jucăriilor sexuale asupra sănătății femeilor. Mai exact, au compilat rezultatele mai multor studii despre beneficiile vibratoarelor în afară de rolul lor în obţinerea orgasmelor, informează publicația cosmopolitan.fr, potrivit website-ului clickpentrufemei.ro.

Medicii au observat, în urma studiilor efectuate, că jucăriile sexuale care produc vibraţii ar putea ajuta la ameliorarea incontinenței urinare și la reducerea durerilor vulvare cronice, dar și la întărirea planşeului pelvin.

“Având în vedere avantajele potenţiale ale vibratoarelor pentru sănătatea pelvină, acestea ar putea fi incluse în recomandările de tratament pentru tulburările planşeului pelvin”, precizează specialiştii, care sunt de părere că beneficiile jucăriilor sexuale pentru sănătate nu sunt cunoscute suficient de bine şi propun studii mai amănunțite în acest sens.

Este bine de ştiut însă că folosirea vibratoarelor în scopuri medicale nu este nouă, ci are chiar o bogată istorie în spate. Primul vibrator electromagnetic a fost brevetat în anul 1883 de doctorul englez Joseph Mortimer Granville şi se numea ciocanul lui Granville, fiind folosit pentru tratarea femeilor care sufereau de isterie. Metoda a fost folosită până la introducerea medicamentelor care au tratat mai eficient, dar mai puțin plăcut, această problemă de sănătate.

Citit 1513 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 19:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.