Regizoarea gălăţeană Cristina Jacob a lansat primul ei film în limba engleză

Regizoarea gălăţeană Cristina Jacob a lansat primul ei film în limba engleză
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Regizoarea Cristina Jacob, născută la Galaţi, care a lansat zilele trecute „The Perfect Escape”, un film românesc cu actori străini, a povestit, într-un interviu pentru HotNews.ro, cum a ajuns să fie recunoscută pe plan internațional și ce așteptări are de la cariera ei pentru viitor.

La doar 34 de ani, Cristina Jacob are în portofoliu filmele „Love Story”, „Selfie”, „Selfie 69”, „Oh, Ramona!” și, acum, „The Perfect Escape.” Regizoarea și-a făcut un nume la nivel internațional, dar încă mai are multe de spus în domeniu și se consideră „un artizan care se zbate să-şi şlefuiască meşteşugul, să-şi mulțumească publicul.”

Primul film regizat de Cristina Jacob a fost „Poveste de dragoste”, lansat în 2015, alături de Dragoş Bucur, Raluca Aprodu, Ducu Darie, Mirela Onişor şi Mimi Brănescu.

În 2019, atunci când a lansat „Oh, Ramona”, producția a devenit primul film românesc distribuit în toată lumea prin Netflix, în 128 de țări și dublat în 33 de limbi.

Pe 14 februarie 2023, Cristina Jacob a lansat „The Perfect Escape”, un film românesc, dar în engleză, cu actori străini din Anglia, Franța, SUA, Canada, dar și România, prin Bogdan Iancu. Pelicula spune povestea a patru cupluri care trec prin diferite situații și provocări, în timp ce rămân izolate într-o cabană la munte; pe lângă multă distracție, personajele își vor analiza și propriile relații.

„The Perfect Escape” a fost filmat în pandemie, iar timp de cinci luni 140 de persoane din echipă au fost testate zilnic de COVID-19. Interesant a fost și castingul, realizat prin Zoom la nivel global, când toată lumea era încă în lockdown. Deși a avut rețineri privind procesul de selecție, Cristina a reușit să facă alegerile potrivite pentru roluri.

Regizoarea născută la Galaţi a explicat pentru HotNews.ro şi de ce a ales să facă filme în limba engleză: "În primul rând, din motive financiare. Dacă publicul român vine din ce în ce mai mult la filmul românesc în cinema, o să putem finanţa filmele. Fără această susţinere a publicului, nu se pot strânge bugetele necesare din piaţă. De data aceasta, limba engleză ne permite să putem avea o distribuţie mai largă, atunci când nu ne putem baza pe numele mari din cinematografe.

La noi, publicul încă piratează, asta ucide industria. Vezi exemplul Poloniei, unde publicul local merge în primul rând la filmul polonez şi abia apoi la cele americane. Este o normalitate în care se susţin reciproc, producători şi spectatori.

Sper că în curând să se trezească această normalitate şi în noi, românii".

Citit 667 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2023 11:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.